15 παλιά, κλασικά, μαγαζιά της Αθήνας για φαγητό, γλυκό και ποτό - iefimerida.gr

15 παλιά, κλασικά, μαγαζιά της Αθήνας για φαγητό, γλυκό και ποτό

Βρεττός ένα από τα πλέον παλιά μαγαζιά της Αθήνας
Βρεττός ένα από τα πλέον παλιά μαγαζιά της Αθήνας
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Τα παλαιότερα μαγαζιά της Αθήνας για να απολαύσετε το φαγητό, το γλυκό και το ποτό σας.

Με το πέρασμα του χρόνου η Αθήνα και οι γειτονιές της έχουν αλλάξει πολύ, όμως υπάρχουν κάποια μαγαζιά, βγαλμένα από άλλη εποχή, που διατηρούν αναλλοίωτες τις γεύσεις και την ιστορία τους, που δεν σταματάς να τα επισκέπτεσαι γιατί, τελικά, η αυθεντικότητα είναι αυτό που αναζητούμε, και γιατί άλλωστε να μη την κρατήσουμε ζωντανή...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια πόλη που συνεχώς αλλάζει, τρέχοντας να προλάβει τις νέες τάσεις στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και στα cocktails, με μαγαζιά να ξεπηδούν όλο και συχνότερα, υπάρχουν κάποια μαγαζιά - σημείο αναφοράς που δεν έχουν χάσει την ταυτότητά τους και μέσα από τις κλασικές γεύσεις αφηγούνται ιστορίες του τόπου.

Μαγαζιά που με αυθεντικές γεύσεις, χωρίς τουίστ, αποδομημένα και σύγχρονες τεχνικές, έχουν καταφέρει να κρατηθούν ξεπερνώντας τα πενήντα χρόνια ζωής. Μαγαζιά που βρίσκονται στο ίδιο σημείο, κάποια χωρίς καμία απολύτως ανακαίνιση, εξακολουθώντας να έχουν φανατικούς επισκέπτες.

Κάνοντας ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, συγκεντρώσαμε 15 παλιά μαγαζιά της Αθήνας για να απολαύσετε το φαγητό, το γλυκό και το ποτό σας.

Τα παλιά ζαχαροπλαστεία και γαλακτοπωλεία της Αθήνας

Βάρσος

Ο Βασίλης Βάρσος το 1892 άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας ένα γαλακτοπωλείο στη συμβολή Πανεπιστημίου και Σανταρόζα, μέχρι που το 1922 η επιχείρηση μεταφέρθηκε στην Κηφισιά. Μέχρι σήμερα ο Βάρσος θεωρείται από τα θρυλικότερα ζαχαροπλαστεία, με ιστορία που ξεπερνάει τον έναν αιώνα ζωής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τέταρτη γενιά έχει πάρει πλέον τα ηνία, ο χώρος του ζαχαροπλαστείου έχει ανακαινιστεί παντρεύοντας το χθες με το σήμερα και οι γεύσεις έχουν παραμείνει νόστιμες και εξίσου γευστικές. Εξάλλου, μπαίνοντας στο ζαχαροπλαστείο μοσχοβολάει γλυκίσματα και μέσα από τις γυάλινες βιτρίνες φαίνονται όλα τα εκλεκτά προϊόντα.

Γαλακτομπούρεκο, τσουρέκια, προφιτερόλ και πάστες από το μοντέρνο cheesecake μέχρι το κλασικό ποντικάκι και τη σεράνο είναι μόνο μερικά από τα γλυκά που αξίζουν τη δοκιμή σας. Διαχρονικά, φίνα και πάνω απ' όλα νόστιμα. Μια ωραία εμπειρία είναι να απολαύσετε τις παραδοσιακές πάστες στα τραπεζάκια του ζαχαροπλαστείου.

Info: Κασσαβέτη 5, Κηφισιά / Τηλ. 210-8012472

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφοί Ασημακόπουλοι

Οι «Ασημακόπουλοι» είναι από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία στο κέντρο της Αθήνας. Βρίσκονται μάλιστα στο ίδιο σημείο πάνω από έναν αιώνα. Πρωτοάνοιξαν το 1915 ως γαλακτοπωλείο. Τα γιαούρτια, το ρυζόγαλο, το φρέσκο γάλα που σέρβιραν στα τραπεζάκια και το γαλακτομπούρεκο ξεχώρισαν αμέσως και έγιναν ανάρπαστα. Από το 1950 λειτουργεί ως ζαχαροπλαστείο προσφέροντας νόστιμα προϊόντα φτιαγμένα με αγνά υλικά, ενώ το βούτυρο είναι δικής τους παραγωγής και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα γλυκά.

Γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως κρέμες (βανίλια και σοκολάτα), ρυζόγαλο, γιαούρτι (πρόβειο και κατσικίσιο) εξακολουθούν να είναι τα best sellers του ζαχαροπλαστείου, όπως φυσικά και οι πάστες. Την περίοδο των γιορτών είναι παράδοση το κουτί γεμάτο μελομακάρονα και κουραμπιέδες από ένα παλιό αυθεντικό ζαχαροπλαστείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις πάστες θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και με την πρώτη ευκαιρία δοκιμάστε την πάστα αμυγδάλου, που είναι από τις καλύτερες που θα βρείτε σε ολόκληρη την Αττική.

Μπακογιάννης

Το μικρό γαλακτοπωλείο άνοιξε το 1954 στην Ηλιούπολη -σε μια περιοχή που εκείνα τα χρόνια είχε μόνο χωράφια, πρόβατα και ελάχιστους κατοίκους- και μέχρι σήμερα βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Μέσα σε ένα στενό της Χρυσοστόμου Σμύρνης, σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Κανάρια, η ουρά είναι καθημερινό φαινόμενο στο θρυλικό γαλακτοπωλείο, όπου καταφθάνουν απ' όλες τις περιοχές για το θεσπέσιο γιαούρτι και τις παραδοσιακές του κρέμες.

Εδώ και τριάντα χρόνια τα ηνία έχει πάρει ο γιος του ιδιοκτήτη, ο κύριος Γιάννης, μαζί με τη δική του οικογένεια, και έχουν προσθέσει μερικά προϊόντα, με βάση πάντα το γάλα. Ο ίδιος επιμένει στα λίγα προϊόντα προκειμένου να κρατάει τη σωστή ποιότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιαούρτι, κρέμες και ρυζόγαλα βγαίνουν καθημερινά από το γαλακτοπωλείο, κι αν δεν κάνετε κράτηση ειδικά για το γιαούρτι, πιθανότατα να μη βρείτε. Στα best sellers προσθέτω το σοκολατούχο ρόφημα με πρόβειο γάλα, μέλι και σοκολάτα υγείας, που μέχρι αθλητές έρχονται για να το προμηθευτούν, ενώ από την άνοιξη βγαίνουν ωραιότατα παγωτά.

Για να καταλάβετε την υψηλή ποιότητα που προσφέρει ο Μπακογιάννης και παραμένει top στις προτιμήσεις των πελατών του, αρκεί να αναφέρω πως από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου το γαλακτοπωλείο παραμένει κλειστό. Ο λόγος είναι γιατί εκείνη τη χρονική περίοδο τα πρόβατα γεννάνε και δεν έχουν αρκετό γάλα.

Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, Ηλιούπολη / Τηλ. 2109736971

Αριστοκρατικόν

Αυθεντικές γεύσεις σοκολάτας θα βρείτε στο ζαχαροπλαστείο Αριστοκρατικόν, που από το 1928 παραμένει πιστό στην παράδοση έχοντας κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
παλιά μαγαζιά Αριστοκρατικόν
Aristokratikon / FB

Κλασικές γεύσεις έχουν παντρευτεί με πιο μοντέρνες τεχνικές, και το αποτέλεσμα δεν «κλωτσάει», δεν στερείται απόλαυσης - αντίθετα, είναι σαν έργα τέχνης που πρώτα ο πελάτης χορταίνει με τα μάτια.

Στο ζαχαροπλαστείο, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και μια ανάσα προτού συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, θα βρείτε τα περίφημα κουτιά γεμάτα σοκολατάκια σε διάφορες γεύσεις και σχήματα - ειδικά για κάθε περίσταση.

Όλες οι σοκολάτες και τα προϊόντα είναι χειροποίητα, με την οικογένεια Μπιτσοπούλου να κρατάει τις συνταγές και να παραδίδονται από γενιά σε γενιά προκειμένου να μη χαθεί τίποτα από την αυθεντικότητα και τη νοσταλγία μιας παλιάς Αθήνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βουλής 7, Σύνταγμα / Τηλ. 2103220546 και Αργυροπούλου 8 Κηφισιά / Τηλ. 2108016533

Τα Γιούλια

Όλα ξεκίνησαν το 1945 από τον Μικρασιάτη παππού Ευάγγελο Αγιακλόγλου, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα με προίκα τις παραδοσιακές πολίτικες συνταγές. Αρωματικό τσουρέκι, γαλακτομπούρεκο, γλυκά του κουταλιού, τραγανό μπακλαβά είναι μερικά μόνο από τα λαχταριστά γλυκά που έβγαιναν από το ζαχαροπλαστείο και μοσχοβολούσε ολόκληρη η γειτονιά της Νέας Ιωνίας.

Στο ζαχαροπλαστείο θα βρείτε καθημερινά πολίτικο τσουρέκι με μαστιχωτή γεύση και πολύ αφράτο, φτιαγμένο με μεράκι και φυσικά την κλασική συνταγή του πρώτου ιδιοκτήτη, απλό ή γεμιστό - αυτή την εποχή δοκιμάστε με γεύση κάστανο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα «Γιούλια» γευθείτε τις αυθεντικές γεύσεις των σιροπιαστών γλυκών με τραγανό φύλλο Βηρυτού, γέμιση με αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης (ανάλογα το γλυκό) και γλυκό σιρόπι να τα αγκαλιάζει από πάνω, δίνοντας ένα πιο μεθυστικό άρωμα. Το κανταΐφι με μια μπάλα πολίτικο καϊμάκι θα σας γαργαλίσει τον ουρανίσκο.

Παλιά μαγαζιά της Αθήνας για κρέας, ψάρι και θαλασσινά

Κατσαρίνα

Η ταβέρνα Κατσαρίνα είναι από τις παλαιότερες, με πρώτο έτος λειτουργίας το μακρινό 1893. Άνοιξε στην Κηφισιά και μέχρι σήμερα παραμένει στέκι καλοφαγάδων. Στον κατάλογο πρωταγωνιστούν οι κρεατικές επιλογές, με την μπριζόλα γάλακτος να είναι από τα best sellers, ενώ θα βρείτε και φαγητά ημέρας.

παλιά μαγαζιά Κατσαρίνα
Κατσαρίνα FΒ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Κατσαρίνα δεν υπάρχουν τουίστ ούτε αποδομημένο παστίτσιο, παρά κλασικές γεύσεις που θα σου θυμίσουν «Κυριακή στο χωριό». Και μιας που το αναφέραμε, τις Κυριακές η σούβλα παίρνει φωτιά με κοκορέτσι, κοντοσούβλι και όχι μόνο.

Λεωφόρος Κηφισίας 311, Κηφισιά / Τηλ. 210-6254072

Δουράμπεης

Η ιστορική ψαροταβέρνα του Πειραιά άνοιξε για πρώτη φορά το 1932 και μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς. Οι πρώτοι ιδιοκτήτες, η Ραλλία και ο Γιώργος Δουράμπεης, έφτιαξαν μια μικρή ταβέρνα για να τρώνε οι παραθεριστές του Φαλήρου, και το μενού είχε παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά. Τη δεκαετία του '60 το μαγαζί άλλαξε την ταυτότητά του βάζοντας ψάρι στο μενού - από καλαμάρια και γαύρο και μετά πρόσθεσαν γαρίδες και μεγαλύτερα ψάρια που έφταναν με τα καΐκια των ψαράδων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυθεντικότητα των γεύσεων κέρδισε από νωρίς τους πελάτες, διαδίδοντας το μαγαζί, που έγινε στέκι από καλλιτεχνών μέχρι αθλητών και βασιλιάδων.

Στα προτεινόμενα πιάτα θα βρείτε λιγκουίνι με όστρακα, καπόνι σεβίτσε, ενώ από τα ορεκτικά δοκιμάστε σπιτική ταραμοσαλάτα, πολίτικη λακέρδα και με σήμα κατατεθέν του μαγαζιού τη σαλάτα που φέρει το όνομα της επιχείρησης.

Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς / Τηλ. 210-4122092



Ταβέρνα Οικονόμου

Το μαγειρείο άνοιξε ο Γιάννης Οικονόμου το 1930 στα Πετράλωνα και μέχρι τη δεκαετία του '50 σέρβιρε αποκλειστικά φαγητά κατσαρόλας. Στη συνέχεια ο γιος του Οικονόμου το έκανε χασαποταβέρνα και στις αρχές της δεκαετίας του '70 έγινε ξανά αυθεντικό μαγειρείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μαγειρείο του Οικονόμου εδώ και πολλά χρόνια έχει περάσει στον Κώστα Διαμάντη, ο οποίος ξεκίνησε τη δεκαετία του '90 να εργάζεται στο μαγαζί. Ο ίδιος το έχει αφήσει αναλλοίωτο στον χρόνο και οι αυθεντικές γεύσεις έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Κρατώντας πιστά την παράδοση ο κύριος Διαμαντής -ο Κώστας για τους μόνιμους πελάτες και φίλους του- μένει πιστός στα λαδερά φαγητά, στα μαγειρευτά, στις πίτες, αποφεύγοντας το τηγάνι. Μπάμιες λαδερές, κόκορας κοκκινιστός, κουνέλι στιφάδο, γεμιστά, λαχανοντολμάδες είναι μόνο μερικά από τα εξαίσια μαμαδίστικα φαγητά που θα βρείτε στο μενού.

Μια αναφορά στη μικρή βιβλιοθήκη που έχει φτιάξει ο ιδιοκτήτης με βιβλία του Κωστή Παπαγιώργη, ο οποίος ήταν τακτικός θαμώνας του μαγαζιού και, φυσικά, είχε πάντα το δικό του τραπέζι.

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Πετράλωνα / Τηλ. 210-3467555

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθηναϊκόν

Πρώτη φορά άνοιξε ως «Ουζομεζεδοπωλείο το Αθηναϊκόν» στην οδό Σανταρόζα το 1932, όπου το 1985 μεταφέρθηκε στη Θεμιστοκλέους και λίγο μετά το 2000 το αδερφάκι του στη Μητροπόλεως έγινε λίγο πιο σύγχρονο.

Στο ιστορικό μαγαζί έχουν βρεθεί πολλές σημαντικές προσωπικότητες του τόπου, μεταξύ άλλων οι Γιάννης Ρίτσος, Γιάννης Τσαρούχης, Μελίνα Μερκούρη, Γιώργος Ράλλης, Βασίλης Βασιλικός, Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Ρασούλης, που βοήθησαν να διαδοθεί η αυθεντικότητα των γεύσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μενού θα βρείτε πλούσια ποικιλία ορεκτικών, σαλάτες, πιάτα με κρέας και ψάρι, ζυμαρικά και νόστιμα μαγειρευτά. Η αστική αθηναϊκή κουζίνα στα καλύτερά της.

Μητροπόλεως 34, Αθήνα / Τηλ. 210-3252688

Κρασομαγειρείο Λελούδας

Ο Λελούδας άνοιξε για πρώτη φορά το 1928, στην περιοχή του Βοτανικού, και σήμερα λειτουργεί από την τρίτη γενιά, η οποία έχει κρατήσει ψηλά το φαγητό και δεν έχει αλλάξει τίποτα στον χώρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μπακάλικο με τα χύμα προϊόντα, όπως συνέβαινε εκείνα τα χρόνια, έγινε και μαγειρείο με τη γιαγιά Μαρία στο τιμόνι. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού ήταν ο τηγανητός μπακαλιάρος, που αρχικά έβγαινε τα Σαββατοκύριακα, αλλά λόγω της ζήτησης καθιερώθηκε καθημερινά και συνοδεύεται με βαρελίσιο κρασί.

Τα ηνία έχει πλέον η τρίτη γενιά, που ακολουθεί πιστά την παράδοση και βγάζει αυθεντικά μαγειρευτά φαγητά, σε ένα ζεστό νοσταλγικό περιβάλλον που θυμίζει την ιστορία του μαγαζιού και, φυσικά, του τόπου.

Εκτός από τον μπακαλιάρο και τη σπιτική φάβα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά κεφτεδάκια και, φυσικά, να ρωτήσετε για τα πιάτα ημέρας. Στον κατάλογο θα βρείτε περιορισμένα φαγητά, αλλά ό,τι δοκιμάσετε θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Σαλαμινίας 8-10, Βοτανικός / Τηλ. 210-3464167

Ταβέρνα Kυρά Ουρανία

Ένα από τα παλαιότερα ταβερνάκια της Ηλιούπολης είναι η Κυρά Ουρανία, που άνοιξε το μαγαζί ο άντρας της το 1966 με λίγα μεζεδάκια και βαρέλια κρασιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μαγαζί κατάφερε να γίνει γνωστό για τα περίφημα μπιφτέκια της κυρίας Ουρανίας, που είναι απίθανα σε γεύση. Το μυστικό κρύβεται στο μεράκι και στην απλότητα των γεύσεων.

παλιά μαγαζιά κυρ Ουρανία

Η οικογενειακή ταβέρνα έχει προσθέσει κρεατικές επιλογές στο ταβερνάκι, με επίσημο ψήστη τον γαμπρό της κυρίας Ουρανίας και την κόρη της Σοφία να βρίσκεται στην κουζίνα ζυμώνοντας μπιφτέκια, ετοιμάζοντας τις αλοιφές, τα ορεκτικά και βράζοντας χόρτα.

Πολύ νόστιμα τα κρεατικά, σωστά ψημένα και ζουμερά, αλλά, όσα χρόνια κι αν περάσουν, το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι μπιφτέκια, φάβα και χόρτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηρώων Πολυτεχνείου 85, Ηλιούπολη / Τηλ. 210-9914896

Ταβέρνα Σινάνης

Στέκι του Ρίτσου, του Μπιθικώτση και του Θεοδωράκη η ταβέρνα στα Νέα Λιόσια, που άνοιξε ως μαγειρείο το 1936 και μέχρι σήμερα έχει μείνει ατόφια στις γεύσεις της.

Τα μαγειρευτά φαγητά που καθιέρωσαν το μαγειρείο έχουν παραμείνει και έχουν προστεθεί κρεατικές επιλογές. Από σουτζουκάκια με πλούσια και νόστιμη σάλτσα, μουσακά παραδοσιακό μέχρι παϊδάκια και προβατίνα, η ταβέρνα Σινάνης παραμένει διαχρονική.

Πριάμου 97, Ίλιον / Τηλ. 210-2629765

Τα παλιά μαγαζιά για ποτό

Βρεττός

Τα εκατοντάδες πολύχρωμα μπουκάλια και λαμπιόνια που στολίζουν τους τοίχους του αποστακτηρίου «Βρεττός» είναι σαν σειρήνα που καλούν τους περαστικούς να μπουν στο μαγαζί για να πάρουν κάτι από την αύρα που αποπνέει ο χώρος.

Εξάλλου, ο Βρεττός αποτελεί ένα μαγαζί - σήμα κατατεθέν στην Πλάκα, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ξέρει Αθηναίος. Πρόκειται για το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας, που λειτούργησε, για πρώτη φορά, στο ισόγειο ενός νεοκλασικού στη καρδιά της Πλάκας το 1909.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
παλιά μαγαζιά Βρετός
Vrettos Plaka / FB

Ο ιδρυτής του, ο Μιχαήλ Βρεττός, ξεκίνησε παράγοντας εκεί ούζο, μπράντι και λικέρ, από τα old time classics τσέρι και πίπερμαν μέχρι τα πιο ιδιαίτερα κίτρο και μαστίχα, ακολουθώντας παραδοσιακές σμυρναίικες συνταγές.

Από το 1909 μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στο παλιό εργαστήρι ποτοποιίας του Μιχαήλ Βρεττού και ας έχει ήδη συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής. Ακόμα λειτουργεί σαν «ποτάδικο», σε έναν μικρό αλλά απίστευτα όμορφο και εντελώς «out of time» χώρο. Ο επισκέπτης μπορεί είτε να δοκιμάσει επιτόπου το ποτό που επιθυμεί, είτε να αγοράσει ολόκληρο το μπουκάλι για να το πάρει μαζί του.

Au Revoir

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα μαγαζί σαν χρονοκάψουλα, καθώς η δεύτερη γενιά ιδιοκτητών δεν έχει αλλάξει το παραμικρό από το θρυλικό Au Revoir, όπου έχει απολαύσει το ποτό του μέχρι και ο Φρανκ Σινάτρα. 

«Χωμένο» στα μισά της Πατησίων, καμουφλαρισμένο ανάμεσα στα διάφορα καταστήματα, το Au Revoir θυμίζει είσοδο σε μια μηχανή του χρόνου. Έχει εδώ και δεκαετίες πετύχει να συνδυάσει την οικειότητα, την αγάπη του χώρου και ταυτόχρονα την αγάπη των ανθρώπων, οι οποίοι τις περισσότερες φορές γίνονται μόνιμοι πελάτες του.

Το Au Revoir αυτοπροσδιορίζεται ως old school bar, ως μπαρ παλιάς σχολής δηλαδή. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό και τι μπορεί να περιμένει κανείς απ' το συγκεκριμένο μπαρ;


Στη λίστα του φιγουράρουν τα κλασικά cocktails, όπως μαργαρίτα, Bloody Mary, και όχι περίπλοκα, διατηρώντας την αυθεντικότητα του μέρους ζωντανή. Επίσης, όταν ζητήσετε ένα τζιν τόνικ, θα έρθουν το τζιν και το τόνικ ξεχωριστά. Θα ζητήσετε ένα ουίσκι κόλα, και θα έρθουν ξεχωριστά. Σερβίρονται με τον παλιό τον τρόπο, όπως τα έκαναν τότε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Galaxy Bar

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα θρυλικό στέκι για ποτό στο κέντρο της Αθήνας που πλέον έχει κλείσει μισό αιώνα ζωής και συνεχίζει με το ίδιο μεράκι παραμένοντας πιστό στην παράδοση.

Galaxy / FB
Galaxy / FB

Από την προσεγμένη μπάρα φαίνονται όλες οι ετικέτες των ποτών με τα κλασικά ποτά, όπως ουίσκι και βότκα, να έχουν την τιμητική τους. Εξάλλου, σε αυτά τα μέρη που κουβαλάνε πίσω τους μια ολόκληρη ιστορία πηγαίνεις για να γευθείς αυθεντικές γεύσεις και όχι μοντέρνες τεχνικές.

Σταδίου 10, Αθήνα / Τηλ. 210-3227733

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ