6 αρχοντικές μονοκατοικίες στην Αθήνα που έγιναν εστιατόρια - iefimerida.gr

6 αρχοντικές μονοκατοικίες στην Αθήνα που έγιναν εστιατόρια

Αρχοντικά που μετατράπηκαν σε εστιατόρια
Φώτο: FB/Balthazar
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Πανέμορφες μονοκατοικίες μιας άλλης εποχής έχουν μετατραπεί σε γουστόζικα εστιατόρια.

Στην Αττική έχουν μείνει ελάχιστες πλέον αρχοντικές μονοκατοικίες και νεοκλασσικά κτίρια που μόλις τα βλέπεις σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο.

Μερικά από τα αρχοντικά έχουν μετατραπεί σε υπέροχα εστιατόρια και all day μαγαζιά που σερβίρουν από ελληνική και γαλλική μέχρι παραδοσιακή ινδική κουζίνα και προσεγμένα cocktails.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μονοκατοικίες που πλέον μπορούμε να απολαύσουμε το δείπνο μας, να πιούμε ένα δροσερό cocktail και να περάσουμε τα Σαββατοκύριακα μας τρώγοντας brunch με την παρέα ή την οικογένεια μας αποπνέουν μια πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές η παλιά αισθητική παντρεύεται με την μοντέρνα διακόσμηση και το αποτέλεσμα είναι άρτιο προδιαθέτοντας τον επισκέπτη να επισκεφτεί ξανά και ξανά το χώρο.

Όταν η αισθητική του χώρου συνδυάζεται με ένα γευστικό μενού τότε ο επισκέπτης θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία που θα του μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Balthazar

Ένα μοναδικό νεοκλασικό κτίριο του 1897, με έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες καταπράσινους κήπους στο κέντρο της πόλης, έχει μετατραπεί σε ένα υπέροχο εστιατόριο, το Balthazar. Το συγκεκριμένο αρχοντικό, που τώρα είναι ένα από τα πιο πετυχημένα εστιατόρια της Αθήνας, ήταν το σπίτι της ηθοποιού Κυβέλης.

αρχοντικα που έγιναν εστιατορια
Φώτο: FB/ Balthazar
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 1973 μέχρι σήμερα λειτουργεί ως εστιατόριο και όταν ο καιρός ανοίγει το γευστικό μενού και τα signature cocktails ο επισκέπτης τα απολαμβάνει στον περιποιημένο κήπο έχοντας την αίσθηση πως είναι μακριά από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας.

Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο Χριστόφορος Πέσκιας που έχει φτιάξει ένα μενού μεσογειακό με fusion αποχρώσεις. Τα πιάτα αλλάζουν ανάλογα την εποχικότητα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οι προτάσεις του σεφ θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

αρχοντικές μονκατοικίες έγιναν εστιατόρια
Ο κήπος Φώτο:FB/ Balthazara

Πέρα από το μενού (χειμώνα/ καλοκαίρι) θα βρείτε επιλογές για σούσι (για να πάρετε μια γεύση από τις προτάσεις του σεφ επιλέξτε το combo) και finger food, μεγάλη ή μικρή ποικιλία, για να συνοδέψετε το ποτό ή το cocktails σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αρχοντικές μονοκατπικίες εγιναν εστιατ'όρια

Και μπορεί ο σεφ κάθε σεζόν να προσθέτει νέα πιάτα ή να κάνει μικρές παραλλαγές, όμως οι μυημένοι στο Balthazar δεν φεύγουν ποτέ χωρίς να απολαύσουν τα κλασικά κεφτεδάκια του Πέσκια.

Info: Τσόχα 27, Αθήνα/ Τηλ: 210-6441215

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Le Pavillion

Μια αυθεντική μονοκατοικία στο Χαλάνδρι της δεκαετίας του 1940, από εκείνες που δεν υπάρχουν πλέον ως αρχιτεκτονική κληρονομιά, σε μια περιοχή που έχει συνηθίσει να υπακούει στο εκσυγχρονιστικό κίνημα των πολυκατοικιών που την κατακλύζουν, μετατράπηκε σε ένα πολυτελές γαστρονομικό καταφύγιο.

αρχοντικές μονοκατοικίες έγιναν εστιατόρια
Η μονοκατοικία του 1940 έγινε ένα φίνο εστιατόριο

Τους χειμερινούς μήνες οι επισκέπτες απολαμβάνουν το δείπνο στους εσωτερικούς χώρους της μονοκατοικίας με τη λιτή διακόσμηση, ενώ από την άνοιξη, καιρού επιτρέποντος, ο κήπος με το πράσινο γίνεται το ιδανικό σκηνικό για να ολοκληρωθεί μια άψογη βραδιά.

Ο βραβευμένος Γάλλος σεφ Jean Charles Metayer έχει ετοιμάσει δύο degustation menu βγάζοντας εντελώς το Αλα καρτ και παντρεύοντας τις γεύσεις των δύο αγαπημένων του χωρών;της Γαλλίας και της Ελλάδας. Δίπλα του στην κουζίνα έχει πλέον τον σεφ, Γιώργο Κωστή, ο οποίος έχει μια σημαντική πορεία στο εξωτερικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αρχοντικές μονοκατοικίες έγιαν  εστιατόρια
Στο εσωτερικό χώρο του Le Pavillion

Το πρώτο degustation menu είναι το μικρό των 7 σταδίων και το δεύτερο είναι με 12 πιάτα παίρνοντας μια μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη γεύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πιάτα που είναι πραγματικά σαν πίνακες ζωγραφικής θα σας εμπνεύσουν και θα απολαύσετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, ενώ η αρχή γίνεται με ποικιλία από νόστιμα φρεσκοζυμωμένα ψωμιά και κριτσίνια και αυθεντικό γαλλικό βούτυρο. Από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο degustation μενού είναι ο κήπος λαχανικών, ο καπνιστός μαύρος μπακαλιάρος με μελάνι σουπιάς και η ψητή πάπια καραμελωμένη με Μαυροδάφνη.

Info: Περικλέους 31, Χαλάνδρι/ Τηλ. 2106815774

Aleria

Το εστιατόριο Aleria άνοιξε για πρώτη φορά το 2006, σε μια νεοκλασική μονοκατοικία του 19ου αιώνα. Σε μια φιλόξενη μονοκατοικία, προηγούμενων αιώνων, θα απολαύσετε ένα γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων νιώθοντας την ζεστή οικειότητα που αποπνέει ο εμπνευσμένος χώρος.

Το εστιατόριο διαθέτει τρεις χώρους για να απολαύσετε το δείπνο σας, μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα για prive δείπνο, ενώ το καλοκαίρι τα ηνία έχει η καταπράσινη αυλή.

Μπορείτε να απολαύσετε και prive dining
Μπορείτε να απολαύσετε και prive dining
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ηνία της κουζίνας έχει ο καταξιωμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης με πολλές διακρίσεις και εμπνευσμένα πιάτα που διαμορφώνουν την νέα ελληνική κουζίνα που έχει ξεπηδήσει κερδίζοντας το δικό της πιστό κοινό. Η φιλοσοφία του Aleria παραμένει ίδια συνδυάζοντας το fine ding σε ένα ιδιαίτερα κομψό περιβάλλον.

Το παστίτσιο αλλιώς
Το παστίτσιο αλλιώς

Από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του σεφ είναι το αποδομημένο παστίτσιο, ενώ αυτή τη περίοδο στο μενού του εστιατορίου, μεταξύ άλλων, θα βρείτε μουσακά με μανιτάρια, μελιτζάνα και μπεσαμέλ πατάτας, ψάρι ημέρας με φακές Δομοκού και ταρτάρ «Γιουβαρλάκι».

Info: Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Αθήνα/ Τηλ. 2105222633

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Pink elephant Αthens

Η μονοκατοικία, χτισμένη το 1870 και σχεδιασμένη από τον Τσίλερ, που βρίσκεται στα όρια Νεάπολης με Κολωνάκι, έχει μετατραπεί σε ένα γουστόζικο, αυθεντικό ινδικό εστιατόριο.

Ο χρωματιστός χώρος παντρεύεται μοναδικά με τα αρώματα από τις ινδικές μαρινάδες δημιουργώντας στον επισκέπτη όμορφα συναισθήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση την ίδια χαρά δημιουργεί και το προσεγμένο μενού που θα σας μυήσει σ΄ αυτή την εξωτική (και καυτερή) κουζίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Pink Elephant το μενού βασίζεται μόνο στα παραδοσιακά ινδικά πιάτα και στην κουζίνα του παρασκευάζονται οι σάλτσες με φρέσκα υλικά και οι μαρινάδες.

Από τα must taste είναι οι ινδικές πίτες Naan ψημένες στο tandoori στα κάρβουνα, το chicken tikka (φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου με πικάντικη μαρινάδα, τζίντζερ και λίγο σκόρδο) και από ρύζι το Kasmir με αρωματικά μπαχαρικά, ρεβύθια, σταφίδες και καρότο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Δερβενίων 4Α Αθήνα/ Τηλ 2103632780

The Dalliance House

Η άλλοτε μεγαλοαστική κατοικία που βρίσκεται στην Κηφισιά έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο all day μαγαζί με ζεστό περιβάλλον ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας, το Dalliance House ή αλλιώς «το σπίτι του φλερτ».

Φώτο:FB/ The Dalliance House
Φώτο:FB/ The Dalliance House

Κάθε χώρος του μαγαζιού που στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει και ευγενείς κρύβει όμορφες ιστορίες. Το εντυπωσιακό ψηλοτάβανο αρχοντικό κτίριο του 1890, αξιοποιήθηκε αρχικά ως μια μεγαλοαστική οικία, και πλέον έχει μετατραπεί σε all day bar- restaurant παντρεύοντας τον 19ο με τον 21ο αιώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο εξωτερικός χώρος Φώτο:FB/The Dalliance House
Ο εξωτερικός χώρος Φώτο:FB/The Dalliance House

Στο Dalliance House θα απολαύσετε τον καφέ σας, το brunch, cocktails, αλλά και το δείπνο σας μέσα από ξεχωριστές γευστικές προτάσεις. Στο brunch μενού τα αυγά είναι ο πρωταγωνιστής και θα τα βρείτε από scrambled μέχρι στο φούρνο, ενώ όσοι ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή επιλέξτε την health εκδοχή της ομελέτας με ασπράδια και λαχανικά. Στα plus και τα pancakes με τρεις επιλογές σε γλυκές γεύσεις και μία αλμυρή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού για το δείπνο έχει επιλογές από pasta και ριζότο, κρέας, υπάρχουν και προτάσεις στο grill και ψάρι. Αν θέλετε να απολαύσετε το ποτό σας το συνδυάζετε με προτάσεις από πιάτα που είναι ιδανικά για τη μέση -μεταξύ άλλων ταρτάρ μαγιάτικο, vitello tonato καιcevich.

Info: Κυριαζή 19 Κηφισιά/ Τηλ. 210 6230775

Κύριος Χιου

Το αρχοντικό του 1933,στα Άνω Πετράλωνα, έχει μετατραπεί σε ένα παρεϊστικο all day μαγαζί που συναντάς τους φίλους σου για να απολαύσετε το ποτό σας, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι από τα στέκια που θέλετε να απολαύσετε το brunch σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια γραφική γειτονιά των Πετραλώνων, το 2014, τέσσερις φίλοι άνοιξαν το παραδοσιακό καφενείο-μπαρ και σε σύντομο χρονικό διάστημα κέρδισε τους επισκέπτες με τα μοναδικά cocktails και την φιλόξενη ατμόσφαιρα που εκμπέμπει.

Από τα cocktails που προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι το δροσερό Cucumber Martini και το Τiki Amigos, ενώ για φαγητό θα βρείτε επιλογές σε bagel, pancakes και french toast. Το μενού είναι μικρό, αλλά θα επιστρέψετε ξανά και ξανά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, Τηλ.: 21 03423972

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αρχοντικά εστιατόρια ΦΑΓΗΤΟ ΕΞΟΔΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ