Οι ωραιότερες μακαρονάδες της Αθήνας -Κλασικά και πειραγμένα πιάτα - iefimerida.gr

Οι ωραιότερες μακαρονάδες της Αθήνας -Κλασικά και πειραγμένα πιάτα

Oinoscent για pasta με σάλτσα λεμονιού
«Oinoscent» για pasta με σάλτσα λεμονιού
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Από ιταλικά μέχρι κρητικά εστιατόρια και wine-bars, η pasta έχει πάντα μια θέση στο μενού. Από ιταλική καρμπονάρα και μακαρόνια με κιμά μέχρι στριφάδια με κατσικάκι, βρήκαμε τα καλύτερα πιάτα που σερβίρονται στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε γειτονιές.

Η μακαρονάδα είναι ένα φαγητό στο οποίο (σχεδόν) κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και δεν το βαριέσαι ποτέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τις κλασικές συνταγές, όπως είναι τα μακαρόνια με κιμά ή μια απλή ναπολιτέν λουσμένη με μια βελούδινη κόκκινη σάλτσα, τυρί λιωμένο και φύλλα βασιλικού, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις -pasta με σάλτσα λεμονιού, καρμπονάρα με την αυθεντική ιταλική συνταγή, παπαρδέλες με καβουρμά -, αλλά και τα κρητικά σκιουφιχτά που, αν μαγειρευτούν σωστά και συνδυαστούν με μπόλικη μυζήθρα, το αποτέλεσμα είναι άκρως γευστικό.

Τα πιάτα με pasta έχουν αλλάξει με τα χρόνια, καθώς πλέον στα μαγαζιά προσέχουν να είναι πιο κοντά στις κλασικές ιταλικές συνταγές, με βασικό χαρακτηριστικό η pasta να σερβίρεται al dente και όχι παραβρασμένη, πολύ απλά για να κρατήσει πάνω όλη τη σάλτσα, ενώ την παντρεύουν άψογα με ελληνικά προϊόντα, δίνοντας πολλές φορές ένα φίνο αποτέλεσμα που επιθυμείς να το γευτείς ξανά και ξανά.

Ξεχωρίσαμε 10 μαγαζιά, από ιταλικά εστιατόρια, wine- bar, κρητικό ταβερνάκι μέχρι τρατορία, όπου θα γευτείτε απίθανες συνταγές με pasta.

10 πιάτα με pasta σε μαγαζιά της Αθήνας και σε γειτονιές

Al Limone στο «Oinoscent»

Σε αυτό το ξακουστό wine-bar της Αθήνας, το «Oinoscent», μπορείτε να επιλέξετε εκλεκτές ετικέτες κρασιού και να τις συνδυάσετε με κάποιο από τα πιάτα του μενού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις πιο νόστιμες γεύσεις είναι η pasta Al Limone, ένα γνήσιο πιάτο της νότιας Ιταλίας, όπου τα ζυμαρικά συνδυάζονται άψoγα με σάλτσα λεμονιού και το αποτέλεσμα είναι μια ευχάριστη έκπληξη αρμονίας και γεύσης. Να προσθέσουμε πως τόσο το πεκορίνο όσο και ο βασιλικός με το ελαιόλαδο που έχει η συνταγή δίνουν ένα φίνο αποτέλεσμα. Για το κρασί που θα συνοδέψετε αυτό το ντελικάτο πιάτο ρωτήστε τους wine expert του μαγαζιού.

Για όσους θέλουν pasta με θαλασσινά υπάρχει η επιλογή με καλαμάρι, savoy, αγκινάρα σχάρα και σάλτσα λεμονιού -ένα ιδιαίτερο γευστικό πιάτο που αξίζει να το δοκιμάσετε. Φυσικά, από το μενού δεν λείπουν τα ορεκτικά και οι σαλάτες.

Info: Βουλής 45, Σύνταγμα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυθεντική arabiatta στο «Da Michelle»

Αν θέλετε να γευτείτε αυθεντική ιταλική κουζίνα και να προμηθευτείτε ιταλικά προϊόντα για το σπίτι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Άνοιξη, όπου πάνω από 20 χρόνια ο Ιταλός Michelle Silletti σερβίρει πιάτα της πατρίδας του στη τρατορία- μπακάλικο «Da Michelle».

Στην ιταλική τρατορία θα βρείτε πιάτα ημέρας. Το μενού αλλάζει καθημερινά και όλα εξαρτώνται από τα προϊόντα που θα βρει ο σεφ-ιδιοκτήτης στην αγορά. Τα κλασικά πιάτα, όπως καρμπονάρα και αραμπιάτα, υπάρχουν πάντα στο μενού, όπως και τα μαγειρευτά.

Η pasta arabiatta είναι από τα νοστιμότερα πιάτα που φτιάχνει με μεράκι ο Michelle και αν του ζητήσετε να την κάνει και λίγο παραπάνω καυτερή δεν θα πει «όχι». Οι λάτρεις των πιο πικάντικων και καυτερών φαγητών πρέπει να τη δοκιμάσουν παρέα με ένα Aperol Spritz -να νιώσετε για λίγο πως είστε στη γειτονική χώρα μέσα από γεύσεις που συναρπάζουν.

Info: Λεωφόρος Μαραθώνος 61, Άνοιξη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιγκουίνι με γαρίδες στο «Monzu»

Το ιταλικό εστιατόριο των βορείων προαστίων έχετε πολλούς λόγους για να το επισκεφθείτε... Ένας από αυτούς είναι το πιάτο Linguine. Πρόκειται για pasta με tartare γαρίδας, σάλτσα γαρίδας-kombu, σουμάκ και χαβιάρι πέστροφας, ένα πολύ νόστιμο πιάτο με ισορροπημένη γεύση. Το πιάτο έρχεται κι είναι σαν πίνακας ζωγραφικής, ενώ η γεύση του θα σας ενθουσιάσει -δεν θυμίζει σε τίποτα την κλασική γαριδομακαρονάδα.

Αν πάλι θέλετε μια πιο κλασική επιλογή, τότε η καρμπονάρα με καπνιστή κρέμα κρόκων είναι μονόδρομος και θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εκτός από pasta, στο μενού θα βρείτε πίτσα, ορεκτικά και κυρίως πιάτα με κρέας -όπως κοτολέτα- και ψάρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Λεωφόρος Κηφισίας 317Β, Κηφισιά

Χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με ρικότα και μαύρη τρούφα στο «Bellagio»

Στο μενού του ιταλικού εστιατορίου «Bellagio», που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή -σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της περιοχής-, θα βρείτε πολλές και κυρίως νόστιμες επιλογές για pasta. Και μπορεί το σήμα-κατατεθέν του εστιατορίου να είναι η αυθεντική καρμπονάρα που θα την απολαύσετε μέχρι την τελευταία μπουκιά, ωστόσο τα χειροποίητα ραβιόλια με γέμιση ρικότα και πάστα μαύρης τρούφας είναι ένα γευστικό διαμάντι. Η μερίδα είναι χορταστική και η λευκή σάλτσα που πέφτει πάνω τους αφήνει μια ονειρική γεύση στον ουρανίσκο.

Όσο για τα ορεκτικά, προτείνουμε το Arancini di riso -κροκέτες ρυζιού γεμιστές με κιμά μπολονέζ- και Melanzana ala stracciatella, την περίφημη μελιτζάνα με κόκκινη σάλτσα και παρμεζάνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Αγίου Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή



Παπαρδέλες με καβουρμά στις «Σεϋχέλλες»

Οι παπαρδέλες με καβουρμά είναι τα τελευταία χρόνια το πιάτο σήμα-κατατεθέν στις «Σεϋχέλλες» και δεν βγαίνει (πλέον) από το μενού. Οι παπαρδέλες σε συνδυασμό με τον καβουρμά από την Κερκίνη είναι ένας τέλειος συνδυασμός και το πιάτο φτάνει στο τραπέζι όπως πρέπει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γευστικό, φίνο και τέλεια συνδυασμένο, που θα επιστρέψετε ξανά για να απολαύσετε αυτό το σούπερ γευστικό πιάτο στο μαγαζί του Μεταξουργείου.

Ταλιατέλες με κιμά στο «Alex the pasta»

Η Αλεξάνδρα λατρεύει να φτιάχνει χειροποίητη pasta να κάνει συνδυασμούς με σάλτσες και νόστιμα υλικά για να προσφέρει στους πελάτες της νόστιμα πιάτα να τα απολαύσουν στο μαγαζί, είτε σε πακέτο.

Στο μενού υπάρχουν πολλές επιλογές σε pasta, αλλά η «κλασική» όπως αναγράφεται είναι από τα best-seller κι όχι άδικα. Όταν λέμε κλασική εννοούμε φυσικά τα περιβόητα μακαρόνια με κιμά -ένα comfort food φαγάκι που κρύβει μέσα του αναμνήσεις από τη μαμά και τη γιαγιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μοσχαρίσιος κιμάς μπαίνει στην κατσαρόλα με κρεμμύδι, ντομάτα και καρότο κι όπως έχει «δέσει» μπαίνει πάνω στις ταλιατέλες ή το ριγκατόνι -όποιο προτιμάτε εσείς και ολοκληρώνεται με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας και πεκορίνο. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο;

Info: Μασσαλίας 16, Αθήνα

Στριφάδια με κατσικάκι στο «Θάμα μεζέ»

Από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία το «Θάμα μεζέ», στο Χολαργό, στη νέα του εποχή διατηρεί τη γευστική ποιότητα, κάνοντάς το να ξεχωρίσει για τα νόστιμα πιάτα των ορεκτικών, αλλά και για τα κυρίως, που είναι μια απόλαυση.

Η φιλοσοφία του μενού βασίζεται σε πιάτα που φτιάχνονται σε κάθε μέρος της Ελλάδας -μάλιστα, τοπικά προϊόντα παντρεύονται σε κλασικές συνταγές και τα απολαμβάνετε παρέα με κρασί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα πιάτα που έχουν ξεχωρίσει στο μενού είναι το κατσικάκι Νάξου, που έρχεται ξεψαχνισμένο με φρέσκια χειροποίητα στριφάδια μαγειρεμένα στο ζωμό του κρέατος και μια σάλτσα από ξυνόγαλο Χανίων. Ένα πιάτο-όνειρο, απόλυτα ισορροπημένο, με τα υλικά να δένουν αρμονικά. Απολαύστε το χωρίς ενοχές.

Λεωφόρος Μεσογείων 242, Αθήνα

Παπαρδέλες με picanha στο «Due Pentole»

Το ιταλικό εστιατόριο «Due Pentole» είναι το κρυφό μυστικό του Αλίμου που σερβίρει πίτσα και pasta, ενώ στο μενού θα βρείτε πιάτα με χειροποίητα ζυμαρικά και δημιουργίες του σεφ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Από τα πιο γνωστά του πιάτα είναι οι παπαρδέλες Due Pentole, όπου η pasta παντρεύεται με λεπτές φέτες picanha (μοσχαρίσιο κρέας), σπαράγγια, ντοματίνια και σάλτσα άσπρης τρούφας. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τη καρμπονάρα είναι από τις πιο γευστικές, και αν θέλετε ένα απλό ιταλικό πιάτο θα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Για το τέλος μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τιραμισού -από τις πιο νόστιμες που έχετε γευτεί σε εστιατόριο.

Info: Θεομήτωρος 41, Άλιμος

Λιγκουίνι cacio e Pepe στο «Il Postino»

Η τρατορία «Il Postino», που βρίσκεται στο Κολωνάκι, θα σας μεταφέρει νοερά (και γευστικά) σε κάποια γειτονιά της Ιταλίας -ειδικά τους μήνες που στήνονται τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση του σεφ-ιδιοκτήτη που λατρεύει την ιταλική κουζίνα και σερβίρει πιάτα με ταυτότητα.

Η αρχή γίνεται με τα antipasti -μέχρι λίγα χρόνια πριν έρχονταν σε ένα μεγάλο κύλινο δίσκο επιλέγοντας ο ίδιος τα ορεκτικά που θέλεις να δοκιμάσεις, ενώ δεν λείπουν οι πληθωρικές σαλάτες και τα πιάτα με κρέας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για pasta έχετε πάνω από 15 επιλογές -εμείς προτείνουμε να γευτείτε τα λιγκουίνι cacio e Pepe, όπου το πιπέρι παντρεύεται μοναδικά με το τυρί και απλώνονται πάνω στη pasta, με τη γεύση του να κερδίζει τον ουρανίσκο σας. Ένας συνδυασμός γεύσεων, όπου στη συγκεκριμένη τρατορία εκτελείται με τον καλύτερο τρόπο.

Info: Γριβαίων 3, Αθήνα

Κρητικά σκιουφιχτά στον «Σήφη»

Γίνεται σε ένα κρητικό ταβερνάκι να πας (και) για τα σκιουφιχτά; Φυσικά και γίνεται, όταν το πιάτο που έρχεται στο τραπέζι σου είναι μαγειρεμένο με μεράκι και με την αυθεντική κρητική συνταγή της μαγείρισσας στην κουζίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σκιουφιχτά έρχονται άψογα βρασμένα και η μυζήθρα που έχει πέσει μπόλικη πάνω τους θα σου ζεστάνει το στομάχι από τη νοστιμιά. Εκτός από τους χοχλιούς και το γαμοπίλαφο, τα κρητικά σκιουφιχτά του «Σήφη» επιβάλλεται να τα δοκιμάσετε -ταιριάζουν άψογα με τη ρακί.

Ρεθύμνης 4, Άγιος Δημήτριος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΘΗΝΑ μακαρονάδες έξοδός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ