5+1 μαγαζιά με γιορτινά γλυκά -Panettone, χριστουγεννιάτικοι κορμοί και Paris Brest - iefimerida.gr

5+1 μαγαζιά με γιορτινά γλυκά -Panettone, χριστουγεννιάτικοι κορμοί και Paris Brest

Το κρουασάν μελομακάρονο στο Bread BC
Το κρουασάν μελομακάρονο στο Bread BC
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Γιορτινά γλυκά, εκτός από τα κλασικά, που μπορείτε να βρείτε σε ζαχαροπλαστεία και boutique φούρνους ώστε να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη πινελιά στο εορταστικό τραπέζι ή να τα κάνετε δώρο σε κάλεσμα.

Στα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους τα γιορτινά γλυκά, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, έχουν βγει εδώ και αρκετές βδομάδες και όσο πλησιάζουμε στις γιορτές αναζητάμε και λίγο διαφορετικές γεύσεις- ειδικά στα τραπέζια που στήνονται για τα μεσημεριανά γεύματα ή τα δείπνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα γιορτινά γλυκά τα έχουμε ήδη προμηθευτεί από κλασικά παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία, τα έχουμε απολαύσει με τον πρωινό μας καφέ, αλλά και το απόγευμα με ένα ζεστό αφέψημα που ταιριάζουν απόλυτα. Και μπορεί ουσιαστικά τώρα να βρισκόμαστε μια ανάσα από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ωστόσο για το γιορτινό τραπέζι ή την επίσκεψη που έχουμε να πάμε σε φιλικό ή οικογενειακό σπίτι αναζητάμε γλυκά που θα είναι το τέλειο επιδόρπιο εντυπωσιάζοντας γευστικά τους καλεσμένους ή τους οικοδεσπότες.

Χριστουγεννιάτικοι κορμοί και κέικ, gingerbread cookies, κρουασάν μελομακάρονο, panettone, αλλά και το διαχρονικό μιλφέιγ και μπαμπάδες είναι από τα γλυκά που πάντα κλέβουν την παράσταση αφήνοντας την καλύτερη γεύση στον ουρανίσκο.

Γιορτινά γλυκά από panettone μέχρι χριστουγεννιάτικους κορμούς

Στο ζαχαροπλαστείο Τσίρου για χριστουγεννιάτικο κέικ και cake pops

Το ζαχαροπλαστείο Τσίρου έχει μεγάλη ιστορία στο χώρο της παρασκευής γλυκών, καθώς λειτουργεί από το 1956 με την ποιότητα να είναι ασυναγώνιστη κάτι που διαπιστώνει ο πελάτης από τη πρώτη μπουκιών των εδεσμάτων που θα επιλέξει να δοκιμάσει.

Εκτός από τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα γλυκά, δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα -τα δύο τελευταία βγαίνουν και με σοκολάτα -, και αφράτα panettone θα βρείτε μια γκάμα επιλογών που μπορείτε να τα προσφέρεται για δώρο ή να τα προσφέρεται ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα ή δείπνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χριστουγεννιάτικα ginger cookies, cake pops santa, christmas cake, μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια και σοκολατένιο σπίτι σαν πίνακας ζωγραφικής είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που θα βρείτε στο κλασικό ζαχαροπλαστείο. Στα plus η ποικιλία με τα σχέδια που θα σας κάνουν να περάσετε αρκετό χρόνο επιλέγοντας τι θα πρωτοπάρετε μαζί σας.

Δαρδανελλίων 9, Βύρωνας

Στο φούρνο & βιενουαζερί Bread BC για Gingerbread Cookies και κρουασάν μελομακάρονο

Το Bread BC ο φούρνος & βιενουαζερί στο Χαλάνδρι, σε συνεργασία με τον bread & pastry chef Θανάση Σταμούδη ετοίμασε μια σειρά από συναρπαστικές χριστουγεννιάτικες προτάσεις που ξεπερνούν τα όρια του συνηθισμένου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωτότυπα ψωμιά, εκλεκτά κρουασάν, εκλεπτυσμένα γλυκά κι ένα πλούσιο Christmas Box ιδανικό για δώρο σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Κρουασάν μελομακάρονο
Κρουασάν μελομακάρονο

Από τα προϊόντα που θα βρείτε, μεταξύ των άλλων, είναι: το Saint Honore - πραλίνα φιστίκι, κρέμα μουσελίν φιστίκι, καραμελωμένα σου και σαντιγί βανίλια πάνω σε καραμελωμένα φύλλα σφολιάτας, το Paris Brest, soux με κρεμέ σοκολάτας, μουσελίν φουντούκι και καραμελωμένα

φουντούκια, κρουασάν Μελομακάρονο, αέρινη ζύμη κρουασάν με γέμιση κρέμας σοκολάτας και αρώματα Χριστουγέννων και τα κλασικά μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι

Στη Despina για κλασικό μιλφέιγ

Στο ζαχαροπλαστείο «Despina», που πλέον υπάρχουν αρκετά καταστήματα τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια προάστια, το best seller γλυκό συνώνυμο του ονόματος του μαγαζιού είναι το μιλφέιγ με μια συνταγή ίδια και απαράλλακτη από τη δεκαετία του 70.

Τραγανή σφολιάτα και αφράτη ντελικάτη κρέμα είναι τα βασικά συστατικά του γλυκού που κάθε μπουκιά συναρπάζει τον ουρανίσκο με την υπέροχη φίνα γεύση του που όσα χρόνια κι αν περάσουν έχει παραμείνει ίδια. Το μιλφέιγ βγαίνει στη κλασική γεύση με κρέμα και αμύγδαλο και χωρίς αμύγδαλο κι εκτός από ατομικά κομμάτια υπάρχει η επιλογή της τούρτας μιλφέιγ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Captain’s Bakery για χριστουγεννιάτικο red velvet κορμό

Οι λαμαρίνες με τα κλασικά γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο φούρνο του Captain’s Bakery, στον Άλιμο, εδώ και αρκετές βδομάδες. Όμως, τη παράσταση κλέβουν και άλλα γλυκά, όπως τα χριστουγεννιάτικα κέικ σε σχήμα δέντρου και αστεριών, αλλά και οι χριστουγεννιάτικοι κορμοί που είναι από τα best seller του μαγαζιού που έχει μεγάλη παράδοση στην αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική.

Ένα από τα ωραιότερα γλυκά για να απολαύσετε, αυτές τις γιορτινές ημέρες, είναι ο χριστουγεννιάτικος κορμός red velvet που η φίνα κρέμα τυλίγεται μέσα στο φανταστικό ολόφρεσκο παντεσπάνι αφήνοντας μια υπέροχη γεύση στον ουρανίσκο. Είτε για δώρο, είτε για επιδόρπιο μετά το δείπνο ο red velvet χριστουγεννιάτικος κορμός είναι η ιδανική επιλογή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα plus και τα Panettone με αυθεντική ιταλική συνταγή που βγαίνει στη κλασική παραδοσιακή γεύση, αλλά και με σοκολάτα.

Λ. Καλαμακίου 40-42, Άλιμος

Στο ζαχαροπλαστείο Poulette για ντελικάτο cheese cake και Paris Brest

Το μικρό κομψό boutique ζαχαροπλαστείου Poulette, που για χρόνια λειτουργούσε ως εργαστήρι, τα τελευταία χρόνια βγάζει στη βιτρίνα του γλυκά κομψοτεχνήματα- πραγματικά σαν έργα τέχνης που πρώτα «χορταίνει» το μάτι με την ομορφιά και έπειτα σε κατακλύζουν τα ντελικάτα ισορροπημένα αρώματα.

Μια επίσκεψη σε φιλικό σπίτι ήταν η αφορμή για να γνωρίσω τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου με best seller απ ότι έμαθα το Paris Brest - ελαφρύ και πλούσιο γλυκό από χειροποίητη ζύμη choux και αέρινη κρέμα mousseline με αυθεντική πραλίνα φουντουκιού βγαίνει όλο το χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ακόμα γλυκιά πρόταση είναι το cheese cake που στο Poulette η βάση είναι από χειροποίητο μπισκότο βουτύρου και βελούδινη κρέμα τυριού αρωματισμένη με tonka. Ψήνεται ελαφρώς στον φούρνο μέσα στο καλαθάκι του από bamboo και από πάνω ολοκληρώνεται με το εκπληκτικό, σπιτικό compote από φρούτα του δάσους.

Ελληνοσερβικης Φιλίας 64, Αγία Παρασκευή, 211 111 4172

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο old classic ζαχαροπλαστείο Rio για μπαμπάδες

Το ζαχαροπλαστείο Rio έχει ιστορία 40 χρόνων, άνοιξε το 1981 για πρώτη φορά από έναν Πολίτη ζαχαροπλάστη, και μέχρι σήμερα παραμένει ξακουστό για τα περίφημα γλυκά του και ιδιαίτερα για τους μπαμπάδες που είναι φρέσκοι και νόστιμοι με λίγο σιρόπι τόσο όσο πρέπει χωρίς να λιγώνει. Σίγουρα από τα μυστικά του γλυκού παραμένει η αυθεντική σαντιγί που παρασκευάζεται στο εργαστήριο και δεν είναι προϊόν σκευασμάτων -το γλυκό ολοκληρώνεται με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης που απλά απογειώνει τη γεύση.

Οι μπαμπάδες από το Rio είναι μια κλασική επιλογή για γλυκό μετά από ένα προσεγμένο κλασικό ή πιο alternative δείπνο. Στα plus και το πολίτικο αφράτο τσουρέκι που τρώγεται κάθε ώρα της ημέρας.

Πρωτέως 4 και Μουσών, Π. Φάληρο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ