Έκπληξη: Δύο ακόμη εστιατόρια στην Αθήνα πήραν αστέρι Michelin -14 μαγαζιά ξεχωρίζει ο οδηγός | ΠΟΛΗ | iefimerida.gr

Έκπληξη: Δύο ακόμη εστιατόρια στην Αθήνα πήραν αστέρι Michelin -14 μαγαζιά ξεχωρίζει ο οδηγός

Pelagos Astir Palace
Pelagos Astir Palace, ένα από τα δύο νέα εστιατόρια της Αθήνας που πήραν αστέρι Michelin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έκπληξη επιφύλασσε ο φετινός οδηγός Michelin, καθώς αυξήθηκαν σε πέντε, από τρία, τα εστιατόρια που κατέχουν πλέον στην Αθήνα αστέρι Michelin.

Ο οδηγός της Michelin εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, ανανεωμένος, με 8 νέες εισόδους σε διάφορες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, 2 νέα εστιατόρια πήραν αστέρι Michelin, 1 νέο εστιατόριο τη διάκριση Bib Gourmand και 5 νέα εστιατόρια προτείνονται ως επιλογές του οδηγού χωρίς κάποια συγκεκριμένη διάκριση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η φιλοξενία είναι ένα εγγενές στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας και τα εστιατόρια που προτείνουμε στην Αθήνα δείχνουν ότι η πόλη είναι τόσο ζεστή και ειλικρινής όσο δεν ήταν ποτέ. Τα τοπικά υλικά και ακόμη περισσότερο, τα τοπικά κρασιά έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και είναι υπέροχο για τους επισκέπτες να νιώθουν μέρος της τοπικής κοινωνίας. Η Αθήνα έχει εστιατόρια για όλες τις περιστάσεις και αντανακλούν πραγματικά με τον καλύτερο τρόπο αυτή την καταπληκτική πόλη», σημειώνει ο Gwendal Poullennec, Διευθυντής των οδηγών Michelin.

Αστέρια Michelin

Με τα δύο νέα εστιατόρια να αποκτούν αστέρι Michelin, ο συνολικός αριθμός των... αστεράτων εστιατορίων στην Ελλάδα αυξάνει σε έξι.

Τα δύο νέα εστιατόρια που πήραν αστέρι Michelin είναι

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • το CTC και
  • το Pelagos.

Γράφει ο οδηγός Michelin:

«Το CTC προστέθηκε στον Οδηγό MICHELIN πριν από 5 χρόνια και πρόσφατα μετακόμισε σε νέα τοποθεσία. Ο έμπειρος σεφ-ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Τσιοτίνης οδηγεί τους καλεσμένους του σε ένα γευστικό ταξίδι που λαμβάνει υπόψη του τη μαγειρική ιστορία της Ελλάδας και συνδυάζει τολμηρές γεύσεις με την καινοτομία και την πρωτοτυπία. Η ενθουσιώδης ομάδα του σερβιρίσματος συμβάλλει επίσης στη δημιουργία μιας γοητευτικής και πραγματικά αξέχαστης ολόπλευρης εμπειρίας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μια νέα προσθήκη στον Οδηγό 2021, το Pelagos διευθύνεται από τον επικεφαλής σεφ Luca Piscazzi, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής της ομάδας του La Dame de Pic με δύο αστέρια Michelin στο Λονδίνο. Αυτό το κομψό, διακριτικό εστιατόριο βρίσκεται στο Astir Palace Hotel, στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης και προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Η μαγειρική με βάση τα θαλασσινά συνδυάζει εκλεπτυσμένες γαλλικές τεχνικές με εξαιρετικά μεσογειακά συστατικά και χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα, κομψότητα και τολμηρές αλλά αρμονικές γεύσεις»

Επίσης διατήρησαν τα αστέρια τους τα εξής εστιατόρια

  • Σπονδή (2 αστέρια)
  • Botrini’s (1 αστέρι)
  • Hytra (1 αστέρι)
  • Varoulko Seaside (1 αστέρι)

Michelin Bib Gourmand

Και οι διακρίσεις για τα ελληνικά εστιατόρια δεν σταματούν εκεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Cerdo Negro 1985 απονεμήθηκε η διάκριση Michelin Bib Gourmand.

Αναφέρεται στον οδηγό: «Σε αυτή τη μικρή ταβέρνα, τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Γιώργος συνδύασαν την ελληνική μαγειρική με το πάθος του για την ισπανική κουζίνα και το μεγάλο ατού τους, τα γενναιόδωρα πιάτα τους - κυρίως μαγειρεμένα σε ξυλόφουρνο - είναι γευστικότατα. Τα αδέρφια είναι υπέροχοι οικοδεσπότες και, με τη μουσική να ακούγεται δυνατά, υπάρχει μια πολύβουη ατμόσφαιρα σε αυτό το εστιατόριο», αναφέρεται στον οδηγό για το Νegro 1985.

Τη διάκριση Michelin Bib Gourmand διατηρούν και τα εξής δύο εστιατόρια:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα εστιατόρια επιλογές του οδηγού Michelin

Εντωμεταξύ, πέντε ακόμα εστιατόρια προστίθενται στις επιλογές του οδηγού:

  • Aleria
  • Le Pavillon
  • Okio
  • Athénée
  • Annie Fine Cooking
  • Το Aleria βρίσκεται σε ένα προσεκτικά ανακαινισμένο κτίριο του 19ο αιώνα και το μεγάλο ατού του είναι ο υπέροχος περιφραγμένος κήπος του. Τα κλασικά ελληνικά υλικά παρουσιάζονται σε ενδιαφέροντες, πολύχρωμους συνδυασμούς.
  • Στο Le Pavillon, ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου καλωσορίζει κάθε πελάτη προσωπικά. Η μαγειρική με επίκεντρο τα θαλασσινά σέβεται τις κλασικές τεχνικές, αλλά οι γεύσεις είναι πιο λεπτές από το τυπικό τολμηρό μεσογειακό στιλ.
  • Το Okio έχει μια δροσερή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Πινελιές πρωτοτυπίας προστίθενται στις παραδοσιακές μεσογειακές συνταγές για τη δημιουργία ζωντανών πιάτων με κάποιες τολμηρές ασιατικές γεύσεις. Τα ψάρια και τα οστρακοειδή είναι στο επίκεντρο.
  • Το σε στιλ art deco Athénée έχει ανακαινιστεί και είναι ξανά ένα από τα μέρη που πρέπει κάποιος οπωσδήποτε να πάει. Είναι ανοιχτό όλη μέρα και σερβίρει ποικιλλία πιάτων που μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες, από ελληνικά κλασικά πιάτα μέχρι σούσι και απογευματινό τσάι.
  • Το Annie Fine Cooking είναι ένα σπιτικό, πολύχρωμα διακοσμημένο συνοικιακό εστιατόριο που ξεχύνεται στον δεντρόφυτο δρόμο. Η μαγειρική γιορτάζει τα προϊόντα της χώρας, με φυσικές γεύσεις και μια ξεχωριστή ισορροπία γλυκού και ξινού.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ