Το Darbari είναι πρώτο περσικό εστιατόριο που άνοιξε πριν περίπου έναν χρόνο στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στον Άλιμο.
Είναι από τα λίγα εστιατόρια με περσική κουζίνα που μπορεί να βρει κάποιος στη Αθήνα και ήρθε για να επαναπροσδιορίσει την έννοια της αυθεντικής γαστρονομικής εμπειρίας στην πόλη.
Πρόκειται για έναν ζωντανό χώρο, που είναι εμπνευσμένος από τις παραδόσεις της Περσίας, γεμάτος ιδιαίτερες γεύσεις, αρώματα, υφές, χρώματα αλλά και συναισθήματα.
Πίσω από το Darbari βρίσκεται μια ομάδα ανθρώπων που αγαπά βαθιά την περσική κουλτούρα και θέλει να τη μεταφέρει αυτούσια στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.
Με φροντίδα στη λεπτομέρεια και σεβασμό στις πρώτες ύλες, το Darbari μας μεταφέρει σε ένα γευστικό γαστρονομικό ταξίδι, που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Ακόμη, έχει σκοπό να δημιουργήσει μια σύνδεση ανάμεσα στον επισκέπτη και έναν πολιτισμό που αντιμετωπίζει το φαγητό ως μέσο έκφρασης και σεβασμού.

Εκεί που το παρελθόν συναντά το παρόν
Ο χώρος του Darbari παντρεύει το ανατολίτικο, παραδοσιακό στοιχείο με το μοντέρνο και σύγχρονο. Η διακόσμηση εμπνέεται από την παράδοση της Περσίας, αποτυπώνοντας με σύγχρονο ύφος τα διαχρονικά στοιχεία ενός πολιτισμού που τιμά την ομορφιά, τη λεπτομέρεια και τη φιλοξενία.

Ζεστοί τόνοι, ανάλαφρος φωτισμός και λεπτομέρειες με ιστορία, διαμορφώνουν έναν φιλόξενο και εκλεπτυσμένο χώρο που καταφέρνει να συνδυάσει την παραδοσιακή κομψότητα με τη σύγχρονη εποχή.

Τι δοκιμάζουμε στο περσικό εστιατόριο
Το μενού περιλαμβάνει μοναδικά εξωτικά πιάτα που βασίζονται σε παραδοσιακές τεχνικές της Περσίας που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, με την κάθε γεύση έχει σκοπό να αφηγηθεί μια ιστορία.
Οι γεύσεις λειτουργούν σαν γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη αισθητική, γι' αυτό συναντάμε μια μίξη της ιρανικής με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, με ανατολίτικα στοιχεία.

Ξεκίνα με ένα κρεμώδες χούμους που είναι για... ατελείωτες βούτες με τα αφράτα πιτάκια lavash που έρχονται σε ένα πλεκτό πανέρι. Must try είναι το kashke bademjan, που είναι στην ουσία μια πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, με τηγανητή μελιτζάνα, κρεμμύδι, σκόρδο, δυόσμο, τυρί και καρύδι.

Μια δροσερή σαλάτα για τη μέση είναι ό,τι πρέπει, με την σαλάτα Darbari να είναι ιδανική και «μπαμπάτσικη». Ακόμη, δοκίμασε την αϊράν, μια κρύα σούπα με αγγούρι και γιαούρτι, σούπερ δροσιστική, ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Στο Darbari θα δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία από ζουμερά κεμπάπ, από το κλασσικό μοσχαρίσιο μέχρι ζουμερό κοτόπουλο, αλλά και μισό-μισό και ποικιλία με τέσσερα διαφορετικά, για να τα γευτείς όλα.

Ακόμη, θα βρεις αυθεντικό σασλίκ, tomahawk μπριζόλα, ζουμερά παϊδάκια, αρνίσιο κότσι, ανατολίτικα μπιφτεκάκια με σος γιαουρτιού, λεμονάτο ταμπουλέ και αρωματικό ρύζι μπασμάτι με σαφράν.

Κράτησε χώρο για ένα ανατολίτικο, σιροπιαστό γλυκάκι, όπως θεϊκό κανταΐφι με κρέμα καϊμάκι και φιστίκι Αιγίνης ή δροσερή πορτοκαλόπιτα με παγωτό, το οποίο μπορείς να συνοδεύσεις με περσικό μαύρο τσάι, κανέλα, κάρδαμο και ζάχαρη.

Για τους... μερακλήδες, υπάρχει η επιλογή ναργιλέ με τέσσερις διαφορετικές, ανατολίτικες γεύσεις όπως μάνγκο, λεμόνι με μέντα και μπακλαβά, ξηρούς καρπούς και μαύρο περσικό τσάι.

Δωδεκανήσου 37, Άλιμος