Αυτά είναι τα τοπ ροζέ κρασιά για κάθε γούστο -O host της μπουτίκ κρασιών Blé Vin στη Θεσσαλονίκη προτείνει - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα τοπ ροζέ κρασιά για κάθε γούστο -O host της μπουτίκ κρασιών Blé Vin στη Θεσσαλονίκη προτείνει

Κώστας Γιάντσιος πισω ραφια με κρασια
Ο Κώστας Γιάντσιος, host του Blé Vin και δημιουργός του γαστρονομικού project FOODKG.gr

Κατεβαίνεις τις σκάλες και βρίσκεσαι σε ένα ατμοσφαιρικό κελάρι, με ακατέργαστα ξύλινα έπιπλα, ανάλογο φωτισμό, τζαζ μουσικές και ράφια με κρασιά από μεγάλους και μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μην το ψάξετε στην Αθήνα. Στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας με Γεωργίου Σταύρου, μας υποδέχεται το Blé Vin (γαλλιστί... σιτάρι - κρασί), μια μπουτίκ κρασιών που συνδυάζει prosciutteria και bistrot.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιλέξαμε ροζέ κρασιά από το κελάρι

Πρόκειται για το αδερφάκι του εμβληματικού πολυχώρου γεύσεων της Θεσσαλονίκης Blé Taste Gallery, που σερβίρει είδη αρτοζαχαροπλαστικής, αμαρτωλά γλυκά και buffet με μαγειρευτό φαγητό και σαλάτες.

Επισκεφθήκαμε το δημοφιλές wine bar της Θεσσαλονίκης και ζητήσαμε από την ομάδα του να επιλέξει ροζέ κρασιά με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Το ροζέ, κρασί με μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια, αποκτά φανατικούς φίλους, στις διάφορες εκφάνσεις του. Ημίξηρο για ένα απόγευμα με τυριά και φίλους, γαστρονομικό να συντροφέψει ένα γεύμα ή αφρώδες με μια πιατέλα φρούτα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Κώστας Γιάντσιος, host του wine bar, μας υποδέχεται με προτάσεις από τη μεγάλη λίστα κρασιών, επιλογές από το μενού και με μουσικές που ανεβάζουν τη διάθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Του ζητήσαμε να επιλέξει ροζέ ετικέτες, κρασιά που προτείνει σε γυναικοπαρέες και, φυσικά, εκτιμούν οι συνοδοί τους. Κρασιά για να συνοδεύσουν την κουβέντα και το γεύμα τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, στο υπόγειο κελάρι της Αγίας Σοφίας υπάρχει τέτοια ποικιλία, που τον δυσκολέψαμε. Ακολουθούν ροζέ προτάσεις κρασιών που ξεχωρίζουν στη μύτη και στο στόμα.

Κρασιά που μπορούμε να απολαύσουμε με το γεύμα μας, αλλά και κρασιά που πίνονται ως απεριτίφ αλλά και ως επιδόρπιος οίνος με ένα γλυκό.

Ροζέ κρασιά για ξεχωριστές στιγμές

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Veranda Dry Rose
Aslanis Family Winery, Merlot - Ξινόμαυρο

Ένα ροζέ ισορροπημένο σε αρώματα και ένταση κρασί, ιδιαίτερα ευέλικτο. Ταιριάζει με ήπιας έντασης τυριά, πιάτα με κοτόπουλο και ζυμαρικά.

8 Moschopolis Winery
Ξινόμαυρο - Syrah

Ένα από τα καλύτερα ροζέ που μπορείς να απολαύσεις. Αρμονικά χαρακτηριστικά και βελούδινη αίσθηση. Μεγάλη γκάμα πιάτων του ταιριάζουν από θαλασσινά και πουλερικά έως και κλασικά λαδερά.

SELLADORE
En Provence Rosé, Grenache, Syrah, Cinsault, Vermentino (Rolle)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φρεσκάδα με αρώματα φρούτων και συγκρατημένη οξύτητα. Το απολαμβάνεις και μόνο του, αλλά ταιριάζει με μαλακά τυριά της Γαλλίας, και όχι μόνο, και σίγουρα με θαλασσινά.

Rosé de Xinomavro
Apostolos Thymiopoulos, Ξινόμαυρο

Ένα κρασί που ταξιδεύει και σε διακεκριμένα εστιατόρια του εξωτερικού. Γεύση από κόκκινα φρούτα και βανίλια και διάρκεια στην επίγευση. Συνοδεύει ελαφρά ψητά κρέατα, παραδοσιακά φαγητά φούρνου, αλλαντικά με ένταση, αλλά και ριζότο.

Zantia Tsikrikonis
Ροζέ Ημίξηρος, Μαλαγουζιά - Cabernet

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ροζέ κρασί που πίνεται και ως απεριτίφ. Η γλυκύτητά του είναι ισορροπημένη και αρμονική. Με τα αρώματα φρούτων που βγάζει θα ταίριαζε και με πιάτα της ασιατικής κουζίνας με αντίστοιχες γλυκές ή γλυκόξινες νότες.

Alegria Ροζέ Ημίξηρος
Κτήμα Πάπρα, Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου

Ένα ημίξηρο αφρώδες από μια σημαντική και για τα αποστάγματά μας ποικιλία. Πίνετε ως απεριτίφ αλλά και ως επιδόρπιος οίνος. Εάν έπρεπε να το συνδυάσω με κάτι, θα ήταν μια Pavlova.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Blé Vin λειτουργεί καθημερινά, διοργανώνει θεματικές βραδιές οινογευσιγνωσίας, σεμινάρια για οινόφιλους, φεστιβάλ οίνου στον πεζόδρομο. Παράλληλα, αγαπά την τέχνη και φιλοξενεί έργα γνωστών Θεσσαλονικιών καλλιτεχνών στο κελάρι του.

Ο Κώστας Γιάντσιος, host του Blé Vin, είναι δημιουργός του γαστρονομικού project FOODKG.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ