Πανελλήνιες 2020: Κριτική ικανότητα απαιτούσαν τα θέματα της Ιστορίας, λέει η ΟΕΦΕ -Το σχόλιό της για την Πληροφορική - iefimerida.gr

Πανελλήνιες 2020: Κριτική ικανότητα απαιτούσαν τα θέματα της Ιστορίας, λέει η ΟΕΦΕ -Το σχόλιό της για την Πληροφορική

Τι λέει η ΟΕΦΕ για τα θέματα σε Ιστορία και Πληροφορική
Τι λέει η ΟΕΦΕ για τα θέματα σε Ιστορία και Πληροφορική / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι διαγωνιζόμενοι στις Πανελλήνιες 2020 σχολίασε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).

Όσον αφορά στην Ιστορία (νέο σύστημα), στην οποία εξετάστηκαν οι μαθητές από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, η ΟΕΦΕ αναφέρει ότι «τα σημερινά θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν κριτική σκέψη από τους υποψηφίους και στις δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα οι ερωτήσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια, ωστόσο προϋπέθεταν πλήρη αφομοίωση της διδαχθείσας  ύλης. Στη δεύτερη ομάδα, στα θέματα Γ1 και Δ1, που αφορούν στον σχολιασμό πηγών, δόθηκαν κατανοητά κείμενα που ωστόσο για την ουσιαστική επεξεργασία τους απαιτούσαν την καλή προετοιμασία των υποψηφίων».

Και καταλήγει: «Συγκριτικά με τα περσινά, τα σημερινά θέματα χαρακτηρίζονται αντίστοιχης ποιότητας και ανάλογου βαθμού δυσκολίας, διαπίστωση που μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι η προσέγγιση των θεμάτων στο μάθημα της Ιστορίας προϋποθέτει πλέον την κριτική ικανότητα των μαθητών και όχι απλώς τη στείρα αποστήθιση της ύλης».

Το σχόλιο της ΟΕΦΕ για τα θέματα στην Πληροφορική

Για τα θέματα που έπεσαν στην Πληροφορική, η ΟΕΦΕ σχολίασε: «Οι εκφωνήσεις φέτος είχαν σαφήνεια, εξέταζαν μεγάλο μέρος της ύλης και ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας. Σε σχέση με πέρυσι θεωρούμε ότι οι υποψήφιοι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα βαθμολογίας. Για να αριστεύσει ένας υποψήφιος θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί σωστά και να έχει λύσει αρκετές ασκήσεις. Πιο συγκεκριμένα:
ΘΕΜΑ Α: Θέμα θεωρίας το οποίο δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες.
ΘΕΜΑ Β: Αναμενόμενο το Β1 και χωρίς παγίδες. Το Β2 συμπλήρωση κενών, κάποια από τα οποία ίσως μπερδέψουν τον υποψήφιο.
ΘΕΜΑ Γ: Άσκηση σαφώς διατυπωμένη με μια μεγάλη επανάληψη μέσα στην οποία έπρεπε να γίνουν οι περισσότερες λειτουργίες του προγράμματος. Δε θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τους σωστά προετοιμασμένους υποψηφίους.
ΘΕΜΑ Δ: Άσκηση με πίνακες και ένα υποπρόγραμμα. Ίσως δυσκολευτούν κάποιοι υποψήφιοι στο Δ2β, στο πώς θα γεμίζει ο πίνακας δηλαδή. Μετά από αυτό έχει κλασικές επεξεργασίες οι οποίες είναι δουλεμένες αρκετές φορές.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον όμορφο αγώνα σας!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ