Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων το Χρηματιστήριο, στις 2.092,44 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - iefimerida.gr

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων το Χρηματιστήριο, στις 2.092,44 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πινακας χρηματιστηρίου
Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Η κλιμάκωση του πολέμου έχει οδηγήσει σε νέο άλμα τις τιμές του πετρελαίου, αυξάνοντας τις ανησυχίες για άνοδο του πληθωρισμού και μείωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Στα 17,34 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών

O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί κάτω από τις 2.100 μονάδες και στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.092,44 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,76%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,34 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,78%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,35%.

Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor(-3,51%), της Metlen (-3,08%), της Viohalco (-2,89%), της Eurobank (-2,87%) και της ΔΕΗ (-2,66%).

Ανοδικά κινούνται 11 μετοχές, 80 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία(π) (+8,11%) και Uninbios (+2,58%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντερτέκ (-6,67%) και Κέκροψ (-4,30%).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ