fbpx Η καλύτερη ποιοτικά χρονιά σε παραγωγή σταφυλιών μετά από 20 χρόνια | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΕΟ

Η καλύτερη ποιοτικά χρονιά σε παραγωγή σταφυλιών μετά από 20 χρόνια

Άνδρας κόβει τσαμπί με σταφύλι από το αμπέλι
23|10|2019 | 14:06
Άνδρας κόβει τσαμπί με σταφύλι από το αμπέλι / Φωτογραφία: Shutterstock

Για την καλύτερη ποιοτικά χρονιά στην παραγωγή σταφυλιού για κρασί, τα τελευταία 20 έτη κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).

Ο ΣΕΟ αναφέρεται σε διαφοροποιήσεις στο ύψος της παραγωγής σταφυλιού που κατεγράφησαν στη Μακεδονία και στα νησιά του Αιγαίου με μειωμένη παραγωγή, και επιπλέον στο Αιγαίο με εξαιρετική πρωιμότητα ιδιαίτερα σε Πάρο και Σαντορίνη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, παρά τη φυσιολογική σε ποσότητα παραγωγή σταφυλιού, αυτή παραμένει ελλειμματική για την κάλυψη των αναγκών της χώρας.

Τρίτη χρονιά που μειώνεται η παραγωγή σταφυλιού στη Σαντορίνη

Σε αναφορά του για την παραγωγή σταφυλιού της Σαντορίνης, αυτή θα είναι εξαιρετικής ποιότητας, ωστόσο ποσοτικά άγγιξε πρωτοφανή χαμηλά, σημειώνοντας ότι είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που καταγράφεται μείωση της παραγωγής.

Παρότι οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση της παραγωγής έως 20%, σε σχέση με το 2017, αυτή θα είναι μειωμένη, κατά 40% μικρότερη σε σχέση με αυτή του περασμένου έτους και 55% μειωμένη από το γενικό μέσο όρο παραγωγής του νησιού.

ΣΧΟΛΙΑ