Ποιοι ωφελούνται από τη μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ -Παραδείγματα - iefimerida.gr

Ποιοι ωφελούνται από τη μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ -Παραδείγματα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης -Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φοροελαφρύνσεις «ανάσα» εξήγγειλε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ από το 22% στο 9%.

Αυτοί που θα ωφεληθούν κυρίως από την εφαρμογή του 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ, θα είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς από την Πρωτοχρονιά αλλάζει η παρακράτηση φόρου. Με δεδομένο ότι το σύστημα του έμμεσου αφορολογήτου δεν αλλάζει (σύμφωνα με πληροφορίες διατηρείται το σύστημα της έκπτωσης φόρου, η οποία ως τις 10.000 ευρώ διαμορφώνεται στα 777 ευρώ κι από τις 10.000 ευρώ και πάνω παραμένει στα ισχύοντα επίπεδα) υπολογίζεται ότι το άμεσο όφελος είναι 177 ευρώ.

Κερδισμένοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Την ίδια ώρα, ωφελημένοι από την εξαγγελία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αναμένεται να βγουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες- αγρότες, καθώς στην εκκαθάριση των εισοδημάτων του 2020, που θα γίνει το 2021, θα δουν ελάφρυνση ως 1.300 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το κόστος των φοροελαφρύνσεων Μητσοτάκη για το 2020 ανέρχεται στα 1,2 δις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ