ΔΕΘ: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης στην ερώτηση του iefimerida για την ασφάλεια και τα Εξάρχεια - iefimerida.gr

ΔΕΘ: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης στην ερώτηση του iefimerida για την ασφάλεια και τα Εξάρχεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ/ Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την εφαρμογή της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, τα Εξάρχεια και την ασφάλεια, τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση του iefimerida.

«Πώς θα εφαρμοστεί η κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου. Είχατε πει ότι θα καθαρίσετε τα Εξάρχεια σε ένα μήνα. Εχουν γίνει αστυνομικές επιχειρήσεις αλλά ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται. Πώς θα αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση;», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, από τη συνεργάτιδα του iefimerida Αθανασία Αγγελοπούλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητσοτάκης: Δουλεύει ήδη η κατάργηση του ασύλου

«Η κατάργηση της παραβατικότητας και της ανομίας που κρύβεται πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο- δεν καταργήσαμε κανένα πανεπιστημιακό άσυλο, δώσαμε στην αστυνομία τη δυνατότητα να παρεμβαίνει ώστε να αντιμετωπίζει αυτά τα φαινόμενα- είναι μια πολιτική που πιστεύω ότι έχει μεγάλη ανταπόκριση στην κοινωνία. Μια πολιτική που πάντα ισχυριζόμουν ότι δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο, δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή. Είναι μια πολιτική κοινής λογικής. Οταν ένα νέο παιδί πηγαίνει στο πανεπιστήμιο, έχει την απαίτηση να βρει ένα πανεπιστήμιο καθαρό, χωρίς εμπόρους ναρκωτικών, χωρίς μπαχαλάκηδες. Και το ίδιο ισχύει για τους καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θεωρώ ότι κάναμε πάρα πολύ σωστά που καταργήσαμε το άσυλο της παραβατικότητας και της ανομίας, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Για το πώς θα δουλέψει. Δουλεύει ήδη. Η αστυνομία έκανε επεμβάσεις εντός του προαυλίου χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς να πάρει άδεια από κανέναν, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει εμπόρους ναρκωτικών και το παραεμπόριο που είχε γίνει επάγγελμα έξω από την παλιά ΑΣΟΕΕ. Αν δείτε σήμερα την εικόνα, χαίρομαι να το πω, δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που βλέπαμε πριν από κάποιους μήνες. Προφανώς και τα πανεπιστήμια έχουν μια ευθύνη να συζητήσουν με την πολιτεία για το πώς θέλουν να καθορίζουν τους όρους πρόσβασης. Δεν υπάρχει σοβαρό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό που να επιτρέπει στον οποιονδήποτε να μπει στη βιβλιοθήκη του. Η πρόσβαση πρέπει να είναι ελεγχόμενη», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης για τα Εξάρχεια

Σε ό,τι αφορά τα Εξάρχεια, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο κατασταλτικό. «Αφορά το πώς μια ιστορική γειτονιά θα ξαναβρεί τον ρυθμό, τη ζωή της, θα τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα. Ως προς το κατασταλτικό κομμάτι, γίνονται επιχειρήσεις της αστυνομίας όπως παντού. Δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση αυτό. Αυτό σημαίνει επαναφορά της κανονικότητας, στην Αθήνα και τη χώρα. Είναι κοινός τόπος ότι η αστυνομία έχει πιο έντονη παρουσία. Και αυτό δεν είναι κακό, καλό είναι. Για την ασφάλεια των πολιτών είναι. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής ανάπτυξης», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επιμένω σε μεγάλα έργα, όπως το νέο Αρχαιολογικό μουσείο, ως σημείο αναφοράς για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ως ένα έργο που θα μπορούμε να χτίσουμε συνολικές δράσεις για να ξαναγίνουν τα Εξάρχεια περιοχή με ιδιαίτερο χαρακτήρα και όχι άνδρο ανομίας, μπαχαλάκηδων και εμπόρων ναρκωτικών», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ