Οι Ελβετοί «πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία 8,2 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τον Ακη - iefimerida.gr

Οι Ελβετοί «πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία 8,2 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τον Ακη

Οι Ελβετοί «πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία 8
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελβετοί εισαγγελείς «πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία αξίας 8,2 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο ερευνών για να εξακριβωθεί εάν ιδιώτες που έχουν έδρα την Ελβετία βοήθησαν τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, στο «ξέπλυμα» χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας στην ετήσια έκθεσή της αναφέρει ότι ερευνά πολλές αναφορές και ισχυρισμούς από τράπεζες για «ξέπλυμα» χρήματος, έπειτα από τη σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας τον κίνδυνο οι ελβετικές τράπεζες να γίνουν άθελά τους «οχήματα» για παράνομες δραστηριότητες.

«Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη φήμη όχι μόνο των ελβετικών τραπεζών, αλλά και ολόκληρης της χώρας» αναφέρει η έκθεση της Εισαγγελίας.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η Ελβετία προσπαθεί να βελτιώσει το προφίλ της σαν καταφύγιο για προϊόντα παράνομου πλουτισμού και έχει ήδη δεσμεύσει περίπου 830 εκατομμύρια ευρώ που σχετίζονταν με δικτάτορες που ανετράπησαν κατά τις εξεγέρσεις της Αραβικής Ανοιξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ