Το ένα τέταρτο των Γερμανών βλέπει θετικά μια επιστροφή στο μάρκο - iefimerida.gr

Το ένα τέταρτο των Γερμανών βλέπει θετικά μια επιστροφή στο μάρκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγαλώνει η δυναμική του νέου κόμματος στη Γερμανία που προτείνει επιστροφή στο εθνικό νόμισμα της χώρας, το μάρκο, καθώς σε νέα δημοσκόπηση το 24% των Γερμανών δηλώνουν ότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να το ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Το κόμμα «Εναλλακτική επιλογή για τη Γερμανία», σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Infratest dimap για λογαριασμό της εφημερίδας «Welt am Sonntag» ,συγκεντρώνει ελαφρώς μεγαλύτερη υποστήριξη στην ανατολική Γερμανία (27%), έναντι της δυτικής Γερμανίας (23%), και στις γυναίκες (27%) έναντι των ανδρών (21%).

Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο διευθύνων σύμβουλος της Infratest dimap Ρίχαρντ Χίλμερ τονίζει ότι η συνέχιση της οικονομικής κρίσης θα ενισχύσει την προσοχή στο κόμμα AfD, ενώ επισημαίνει ότι αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση των εκλογών θα είναι το εάν οι πολίτες διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στην καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε ή υπάρξουν αμφιβολίες για τους χειρισμούς τους όσον αφορά στην οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 46% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) δηλώνει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει το νέο κόμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ