Να γιατί οι ισλαμιστές μισούν το Harlem Shake - iefimerida.gr

Να γιατί οι ισλαμιστές μισούν το Harlem Shake

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο χορός που μεταδόθηκε σαν ιός μέσω του youtube έχει γίνει το σύμβολο αντίστασης στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης, κάλεσμα για ξεσηκωμό εναντίον του απολυταρχισμού. Οι νέοι σε Αίγυπτο, Τυνησία το χορεύουν στις πλατείες κάνοντας τις κυβερνήσεις να ανησυχούν...

Έξω από το προεδρικό Μέγαρο στην Αίγυπτο, νεαροί Αιγύπτιοι χόρεψαν Harlem Shake για να τους ακούσει και να τους δει ο πρόεδρος Μόρσι. Κρατούσαν πανό, φορούσαν τα διπλά σπαθιά τους και μάσκες ηρώων του Disney και χόρευαν χωρίς σταματημό. Μια μέρα μετά, την προηγούμενη Παρασκευή νεαροί Τυνήσιοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας και χόρεψαν, διαμαρτυρόμενοι για την έρευνα που ζήτησε το Υπουργείο σχετικά με τη δημουργία βίντεο με Harlem Shake από μαθητές. Όμως και στην Αίγυπτο, 4 σπουδαστές συνελήφθησαν επειδή ανέβασαν στο youtube video που τους έδειχνε να χορεύουν Harlem Shake. Η επιδημία μπορεί να προβληματίζει τους κυβερνώντες, όμως εξοργίζει τους ακραίους Ισλαμιστές σαλαφιστές, που και στις δύο περιπτώσεις συγκρούθηκαν με τους διαδηλωτές.

Οι νεαροί Αιγύπτιοι και Τυνήσιοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για έναν ειρηνικό και δημιουργικό τρόπο διαμαρτυρίας, που τους επιτρέπει να εκτονωθούν. Είναι μια νέα μορφή ακτιβισμού!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ