Osterman: Tο σικ bar restaurant της Αθήνας που θα σύχναζε -αν ζούσε- ο Φιτζέραλντ [εικόνες] - iefimerida.gr

Osterman: Tο σικ bar restaurant της Αθήνας που θα σύχναζε -αν ζούσε- ο Φιτζέραλντ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας άνεμος κοσμοπολιτισμού έπνευσε στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας της αρχιτεκτονικής ανοσιουργίας και της αισθητικής εξαθλίωσης, απέναντι από την πολυσύχναστη πλατεία της Αγίας Ειρήνης, μεταξύ της Περικλέους (αρ. 10) και της Ερμού, όπου άρχει το bar-restaurant Osterman στο χώρο του πάλαι ποτέ υφασματάδικου του Συμεωνίδη. Τόσο που εύχεσαι να μην το ανακαλύψουν πολλοί και το «χαλάσουν»!

Ο καθένας προβάλλει φαντασιακά σε αυτό ό,τι θέλει: άλλοι την Αμελί και ρομαντικές φιοριτούρες, άλλοι τους πυκνούς καπνούς νεοϋρκέζικου στεκιού γιάπηδων των μέσων του '80, αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Εδώ άρχει η φιγούρα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και της Ζέλντα, η σικ αισθητική του '30, το αρ ντεκό ντυμένο με τζαζ μελωδίες, τα τουίντ σακάκια, τα κομψά μάλλινα γιλέκα και τα στρογγυλά γυαλιά με αποσπώμενους φακούς ηλίου.

Ανοικτό από τις 10 το πρωί, το Osterman, φόρος τιμής στην ταινία «The Osterman Weekend» του Σαμ Πέκινπα, προσφέρει καφέ, εκλεκτές ετικέτες κρασιού και κόκτεϊλς μέχρι αργά το βράδυ, καθώς και υπέροχη κουζίνα (μικρο-μενού, αλλά και κύρια πιάτα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ