Για ανεύθυνη ανακίνηση εθνικών θεμάτων κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Για ανεύθυνη ανακίνηση εθνικών θεμάτων κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

Για ανεύθυνη ανακίνηση εθνικών θεμάτων κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία αποκτάει όλο και περισσότερα «ακροδεξιά χαρακτηριστικά» κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας, παράλληλα, και «ανεύθυνη» ανακίνηση κρίσιμων εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση τον καιρό ως μια προσπάθεια διαφυγής από τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Από το επιτελείο της Κουμουνδούρου τονίζεται ότι η στροφή αυτή φανερώνεται από τις αλλεπάλληλες επικοινωνιακές επιθέσεις της κυβέρνησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κατά των αγώνων των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ακόμη ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναζητήσει οδό διαφυγής και απόδρασης από τη δυσαρέσκεια αυτή μέσα από την ανεύθυνη ανακίνηση κρίσιμων εθνικών θεμάτων» χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση ανεύθυνη και άκρως επικίνδυνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει ακόμη και τα σενάρια περί εσωκομματικών διαφωνιών κατηγορώντας τα ΜΜΕ για συστηματική προσπάθεια να παρουσιαστεί εικόνα αγεφύρωτων πολιτικών διαφορών στο εσωτερικό του κόμματος και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συνοχή του κόμματος είναι πολύ μεγαλύτερη από τα άλλα κόμματα.

«Η συνοχή αυτή εδράζεται στην αδιαπραγμάτευτη βούληση όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα, να αποτελέσει τον καταλύτη στους αγώνες του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, συλλογική και ατομική αξιοπρέπεια» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Επισημαίνεται,ακόμη, ότι οι θέσεις του κόμματος για το Μνημόνιο δεν έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό, ενώ επικρίνει την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί κλίμα τεχνητής ευφορίας όσον αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναδιατυπώνει το αίτημα για εκλογές, προτάσσοντας το ερώτημα «ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευτεί έπειτα από την προδιαγεγραμμένη και από πολλούς παραδεδεγμένη αποτυχία και του νέου, παρόντος οικονομικού προγράμματος, και αν στην επαναδιαπραγμάτευση αυτή πρέπει να επιδιωχθεί η ριζική αλλαγή της πολιτικής λιτότητας ή η καταστροφική συνέχισή της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ