Κύμα πολικού ψύχους στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές θα έχουν ολικό παγετό - iefimerida.gr

Κύμα πολικού ψύχους στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές θα έχουν ολικό παγετό

Κύμα πολικού ψύχους στην Ελλάδα - Ποιές περιοχές θα έχουν ολικό παγετό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ξεκίνησε με αίθριο καιρό η χρονιά, ωστόσο η κάθοδος πολύ ψυχρών αερίων μαζών από τις βόρειες χώρες, θα κρατήσει τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα μέχρι και την Τετάρτη. Η πιο κρύα ημέρα προβλέπεται να είναι αύριο Τρίτη, με ολικό παγετό σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Χιόνια προβλέπονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής από απόψε το βράδυ και θα κρατήσουν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης. Επίσης θα χιονίσει στην Εύβοια και στις ορεινές περιοχές των Κυκλάδων, των Σποράδων αλλά και της Κρήτης, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της Ανατολικής Ελλάδας αναμένονται, χιονοπτώσεις ακόμα και στις πεδινές περιοχές.

Χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι επίσης ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός προβλέπεται σε Καρπενήσι, Μέτσοβο, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Τρίπολη, όπου το θερμόμετρο θα πέσει στους -8 με -10 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται από την Τετάρτη, αλλά ουσιαστικά ο καιρός θα ξαναγίνει αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από την Πέμπτη, όπου τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ