Eυθεία αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα «μάτια» του Γιώργου Καμίνη

Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε με αφορμή τις αστυνομικές επεμβάσεις σε ΑΣΟΕΕ και «Βίλα Αμαλία» δίνουν Μαξίμου και Κουμουνδούρου, αυτή τη φορά εξαιτίας της φραστικής επίθεσης κατά του δημάρχου Αθηναίων, με ανταλλαγή «πυρών» μέσω ανακοινώσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του, καταδίκασε το περιστατικό και δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι με τη στάση του ενθαρρύνει πρακτικές βίας, ενώ προειδοποίησε ότι «τα στέκια ανομίας τελειώνουν οριστικά».

Στην ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Θα ευχόμασταν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ μια και που πλέον κατέχει και το θεσμικό ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καταδίκαζε την επίθεση. Δυστυχώς με τη μέχρι τώρα στάση του για άλλη μια φορά ενθαρρύνει αντίστοιχες πρακτικές.

Ένα μόνο πρέπει να γνωρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νεολαία του που επιμένουν να προκαλούν: Ότι όλα τα στέκια ανομίας, τα ορμητήρια των κουκουλοφόρων και η απλόχερη πολιτική κάλυψη που απολάμβαναν, τελειώνουν οριστικά».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Αμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου η οποία με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη συμπάθειά της προς τον Γιώργο Καμίνη και καταδίκασε την επίθεση.

Εκτόξευσε, ωστόσο, δριμύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Σίμου Κεδίκογλου χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «γκεμπελικές», ενώ τον κάλεσε να «βγάλει την κουκούλα»

Μεταξύ άλλων τονίζει :

«Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπάθειά μας στον κ. Καμίνη για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε παρουσία της οικογένειάς του. Οι οποιεσδήποτε διαφωνίες και αντιρρήσεις με τα έργα και τις ημέρες του κ. Δημάρχου δεν δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές.

Όσον αφορά στις γκεμπελικού τύπου δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου τον καλούμε να βγάλει επιτέλους την κουκούλα για να δει καλύτερα και να μας πει που είναι τα κλεμμένα και οι μίζες που τόσα χρόνια στελέχη του κόμματός του και του μνημονιακού συνεταίρου του, του ΠΑΣΟΚ, έφαγαν και έβγαλαν στο εξωτερικό. Η ανομία και η συγκάλυψη έφθασαν στο τέλος τους.»

Κεδίκογλου: Αλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε

Δεν άργησε, όμως, να έλθει και ανταπάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος κατηγόρε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ούτε αυτή τη φορά καταδικάζει τους κουκουλοφόρους, αλλά ούτε τους βουλευτές του που υποκινούν τέτοιες ενέργειες.

Αναλυτικά η δήλωση Κεδίκογλου:

«Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ούτε και τώρα έχει το θάρρος να καταδικάσει τους εκλεκτούς του κουκουλοφόρους αλλά και τους βουλευτές του που υποκινούν τέτοιες ενέργειες.

Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε εκδώσει ανακοίνωση από το βράδυ της Παρασκευής καταδικάζοντας την επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηνών τονίζοντας «Τέτοιου είδους ενέργειες δυναμιτίζουν την δημοκρατική ομαλότητα που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας ειδικά αυτήν τη περίοδο. Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με ενότητα να καταδικάσουν την τυφλή βία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ