Επισήμως ο Στάινμπουργκ αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία - iefimerida.gr

Επισήμως ο Στάινμπουργκ αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία

Επισήμως ο Στάινμπουργκ αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παμψηφεί με ποσοστό που άγγιξε το 93,45% ο Πέερ Στάινμπρουκ αναδείχθηκε - κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του SPD - και επισήμως υποψήφιος του κόμματος για την διεκδίκηση της γερμανικής καγκελαρίας στις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το επόμενο φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Στάινμπουργκ, ο οποίος είναι ηλικίας 65 ετών, οικονομολόγος, υπογράμμισε τις διαφορές του με την νυν καγκελάριο και συνυποψήφιά του στις επερχόμενες εκλογές Ανγκελα Μέρκελ»: «Εχει έρθει η ώρα για αλλαγή», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι «διατεθειμένος» να συμμετέχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το κόμμα της Μέρκελ, όπως εκείνος που κυβέρνησε τη Γερμανία από το 2005 ως το 2009 και στον οποίο υπήρξε υπουργός Οικονομικών.

«Δεν επιθυμώ απλώς μια μερική αλλαγή στη διακυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. «Θέλω μια εντελώς νέα κυβέρνηση. Θέλω μια κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ του SPD και των Πρασίνων για τη χώρα μας. Δεν είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω σε κανέναν μεγάλο συνασπισμό».

Η υποψηφιότητα του Στάινμπρουκ έρχεται σε μια ταραγμένη περίοδο, κυρίως εξαιτίας του σκανδάλου που προκλήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει κερδίσει 1,25 εκατ. ευρώ από την εκφώνηση ομιλιών.

Η ομιλία του Στάινμπρουκ, που διήρκησε 100 λεπτά, διακόπηκε για λίγο στην αρχή από μέλη της Greenpeace που κατάφεραν να περάσουν από τον κλοιό της ασφάλειας και να αναρτήσουν ένα πανό στο οποίο είχαν γράψει «Εβγαλες αρκετά φράγκα;».

Παρόλα αυτά οι συμμετέχοντες στο συνέδριο επευφήμησαν τον Στάινμπρουκ και τον χειροκροτούσαν επί περίπου 10 λεπτά.

Σύμφωνα πάντως με τις δημοσκοπήσεις, το SPD βρίσκεται αρκετά πίσω από το CDU.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ