Οι Ταλιμπάν ψάχνουν δημοσιογράφους για το περιοδικό τους - iefimerida.gr

Οι Ταλιμπάν ψάχνουν δημοσιογράφους για το περιοδικό τους

Οι Ταλιμπάν προσφέρουν θέσεις εργασίας-Ψάχνουν δημοσιογράφους για το περιοδικό τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημοσιογράφους για το νέο τους περιοδικό αναζητούν οι πακιστανοί Ταλιμπάν. Μάλιστα δημιούργησαν στο Facebook μια σελίδα με στόχο να διευκολυνθούν στην αναζήτηση.

Η σελίδα δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο, ονομάζεται Umar Media TTP και μετρά περισσότερα από 270 «μου αρέσει» στο Facebook.

«Η Umar Media ανακοινώνει με χαρά την προσφορά θέσεων εργασίας στο διαδίκτυο για τη δημιουργία βίντεο, για μεταφράσεις, αλλά και για την αποστολή και λήψη ειδήσεων», αναφέρει το σχόλιο που ανέβασαν οι διαχειριστές της σελίδας στα τέλη Οκτωβρίου, ζητώντας παράλληλα από τους χρήστες του διαδικτύου να διαδώσουν το μήνυμα αυτό, καθώς η σελίδα στο Facebook «μπορεί να κατέβει».

Ο εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η οργάνωση χρησιμοποίησε «προσωρινά» τη σελίδα αυτή μέχρις ότου να ανέβει στο διαδίκτυο ο επίσημος ιστότοπός της.

Σύμφωνα με την οργάνωση παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων, οι πακιστανοί Ταλιμπάν χρησιμοποιούν το Facebook ως «μέσο στρατολόγησης».

«Οι πακιστανοί Ταλιμπάν μέσω του επίσημου δικτύου μέσων ενημέρωσης που διαθέτουν, το Umar Media, χρησιμοποιούν το Facebook για να στρατολογήσουν συνεργάτες για τις εκδοτικές τους δραστηριότητες και την επερχόμενη έκδοση του περιοδικού τους», επισημαίνει η οργάνωση παρακολούθησης.

Αυτή η νέα έκδοση θα είναι «το επίσημο τριμηνιαίο περιοδικό» των πακιστανών Ταλιμπάν, όπως διευκρινίζει η οργάνωση στη σελίδα της στο Facebook, όπου καλεί τους δημοσιογράφους να υποβάλλουν τα άρθρα τους με «θέμα της αρεσκείας τους», ή σχετικά με τον ιερό πόλεμο, την ιστορία και την κατάσταση των μουσουλμάνων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ