Ενστάσεις από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο [pdf] - iefimerida.gr

Ενστάσεις από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο [pdf]

Ενστάσεις από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επισημάνσεις επί του πολυνομοσχεδίου έκανε και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Στην έκθεσή του διατυπώνει ενστάσεις ως προς τη μορφή του, για το γεγονός ότι δηλαδή έρχεται προς ψήφιση σε ένα και μόνο άρθρο αλλά και επί συγκεκριμένων διατάξεων. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι επισημάνσεις του είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα και από τη στιγμή που έγινε και η σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια δεν τίθεται κάποιο θέμα αντισυνταγματικότητας.

Συγκεκριμένα ως προς τη μορφή, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής επικαλούμενο το άρθρο 74 παρ 5 του Συντάγματος προβάλει ενστάσεις για το γεγονός ότι το πολυνομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση σε ένα μόνο άρθρο ενώ περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν διαφορετικά θέματα.

«Οι νόμοι πρέπει να αποτελούνται από ομοιογενείς, σχετικές προς το αντικείμενο του νόμου διατάξεις, διέπει και την κατάρτιση κάθε επί μέρους άρθρου νομοσχεδίου, ώστε να μην είναι επιτρεπτή η σώρευση σε ένα μόνο άρθρο διατάξεων που αφορούν σε διαφορετικά, ευχερώς διακριτά, θέματα. Υπο το φως των ανωτέρω, θα έπρεπε, ενδεχομένως, οι δεκαέξι, τουλάχιστον, παράγραφοι του άρθρου μόνου του Νομοσχεδίου να κατηγοριοποιηθούν σε διαφορετικά άρθρα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στην έκθεσή του.

Επίσης, ενστάσεις εκφράζει και για την περικοπή των επιδομάτων των πολυτέκνων, για την περικοπή του εφάπαξ, για το οποίο αναφέρει ότι θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη, αλλά και για τις περικοπές των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής, τονίζοντας πως τα θέματα αυτά ρυθμίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το αποφασίσει μόνο ο πρόεδρος της Βουλής.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ