Στουρνάρας: Και το υψόμετρο θα αποτελεί κριτήριο για το επίδομα θέρμανσης - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Και το υψόμετρο θα αποτελεί κριτήριο για το επίδομα θέρμανσης

Στουρνάρας: Κριτήριο για το επίδομα θέρμανσης και το υψόμετρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υπόσχεση ότι το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί άμεσα, καθώς και ότι θα εισαχθεί για τους δικαιούχους, παράλληλα με τα υφιστάμενα εισοδηματικά κριτήρια και το κριτήριο υψομέτρου, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο κ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Εκεί, μεταξύ άλλων και απέναντι στην κριτική της αντιπολίτευσης, πως η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης του πετρελαίου αποτελεί απλώς εισπρακτικό μέτρο, ο κ. Στουρνάρας επέμεινε πως «το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό - και τις μόνες εισπράξεις που αναμένουμε, είναι από την πάταξη του λαθρεμπορίου».

Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης «είναι απαράδεκτη - και θα γίνει αιτία να παγώσει κόσμος, τόσο στις πόλεις όσο και στο βουνό, αναφέροντας, παράλληλα, πως «το χτύπημα του λαθρεμπορίου καυσίμου είναι υπόθεση πολιτικής βούλησης. Το μέτρο της εξίσωσης των φόρων κατανάλωσης, θα οδηγήσει σε συνολικότερη μείωση των κρατικών εσόδων, λόγω της προβλεπόμενης μείωσης της ζήτησης. Όσο υπάρχει το ναυτιλιακό πετρέλαιο, το παράθυρο του λαθρεμπορίου θα γίνει ορθάνοιχτη πόρτα».

«Εξισώνουμε τους φόρους στο 80% του φόρου για το πετρέλαιο κίνησης. Παρακάτω δεν μπορούμε λόγω ευρωπαϊκής νομοθεσίας» απάντησε ο κ. Στουρνάρας, εξηγώντας, μάλιστα, πως «επειδή ωστόσο το λαθρεμπόριο είναι μέρος του συνολικού προβλήματος, έχω ζητήσει να μου διαβιβαστούν τα σχέδια υπουργικών αποφάσεων, ώστε να ενεργοποιηθούν πλήρως οι διατάξεις για την πάταξή του, όπως το σύστημα ελέγχου εισροών και εκροών στις αποθήκες πετρελαιοειδών, η τοποθέτηση gps στα μέσα μεταφοράς κλπ.».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ