Καμίνης: Η Χρυσή Αυγή είναι ένα αντικοινοβουλευτικό, φασιστικό μόρφωμα - iefimerida.gr

Καμίνης: Η Χρυσή Αυγή είναι ένα αντικοινοβουλευτικό, φασιστικό μόρφωμα

Καμίνης: Η Χρυσή Αυγή είναι ένα αντικοινοβουλευτικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αντικοινοβουλευτικό, φασιστικό μόρφωμα» χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας, παράλληλα, πως οι πολιτικές λιτότητας που συνοδεύονται από έλλειψη ανάπτυξης και στερούν από όλη την Ευρώπη την ελπίδα, είναι κύρια αιτία για την αύξηση της δημοτικότητας κομμάτων που υποστηρίζουν τη βία και χαρακτηρίζονται από ακραία ρητορεία.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Εθνος», ο κ.Καμίνης σημειώνει πως το «φασιστικό μόρφωμα» που ονομάζεται Χρυσή Αυγή «πρέπει να αντιμετωπισθεί από τη δραστηριοποίηση και την ομόθυμη αντίδραση ενός ευρύτατου Κοινωνικού Μετώπου. Με κοινή συνισταμένη την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και την υπεράσπιση των αξιών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων και της ισότητας».

Ακόμη, ο δήμαρχος Αθηνών τονίζει πως «ο προβληματισμός για την ενίσχυση των εξτρεμιστικών και λαϊκιστικών δυνάμεων διαπερνά όλη τη Ευρώπη», αφού «η συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας, χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζονται εξόδου, σε συνδυασμό με την έλλειψη αναπτυξιακών πολιτικών αφαιρούν από τις κοινωνίες κάτι θεμελιώδες: την ελπίδα». Αποτέλεσμα είναι «να κερδίζουν πολιτικό έδαφος, η ακραία ρητορεία, η εσχατολογική προσέγγιση της πραγματικότητας και βεβαίως η βία».

«Οσοι ανέμειναν ότι το κοινοβουλευτικό βάπτισμα της Χρυσής Αυγής θα εξορθολόγιζε τον πολιτικό λόγο και τις πρακτικές της διαψεύσθηκαν» συνεχίζει ο Γιώργος Καμίνης και προσθέτει πως για αυτό το λόγο «περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτείται η δημιουργία ενός ευρύτατου δημοκρατικού τόξου, που θα βρεθεί απέναντι στην πρακτική και τη ρητορική του μίσους, του φόβου και της βίας, που συνιστούν μια αυθεντική απειλή σε βάρος του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ