Ρόμνεϊ: «Η πολιτική του Ομπάμα θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στο δρόμο της Ελλάδας» - iefimerida.gr

Ρόμνεϊ: «Η πολιτική του Ομπάμα θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στο δρόμο της Ελλάδας»

Ρόμνεϊ «η πολιτική του Ομπάμα θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στο δρόμο της Ελλάδας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο Ομπάμα να αναδείχθηκε νικητής της χθεσινής τηλεμαχίας, όμως ιδιαίτερα μαχητικός και επιθετικός εμφανίστηκε και ο Ρόμνεϊ, ο οποίος στα πλαίσια της κριτικής του για την πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική κατάσταση της Ελλαδας, τονίζοντας ότι προς τα εκεί οδεύουν οι ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς στο τιμόνι.

Συγκεκριμένα, ο Ρόμνεϊ λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης, κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι οδηγεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στο «δρόμο της Ελλάδας», ενώ από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, ανέφερε ότι ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης δεν λέει την αλήθεια και δεν κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις σχετικά με το δικό του οικονομικό πρόγραμμα.

Η παρομοίαση των ΗΠΑ με την Ελλάδα που έκανε ο Ρόμνεϊ αφορούσε κυρίως την διόγκωση του δημοσίου χρέους που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. «Έχουμε τέσσερα συναπτά έτη κατά τη διάρκεια των οποίων (ο Ομπάμα) είπε ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά το ήμισυ. Αντί γι αυτό διπλασιάστηκε» ανέφερε ο Μιτ Ρόμνεϊ κατηγορώντας τον Πρόεδρο Ομπάμα για τα αποτελέσματα της τετραετούς οικονομικής πολιτικής του

«Περάσαμε από ένα εθνικό χρέος ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εθνικό χρέος ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μας βάζει στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Μιτ Ρόμνεϊ κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεδρικής συζήτησης τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ, αντιπαρατέθηκαν πολλές φορές σε επιθετικό ύφος, κατά τη δεύτερη τηλεμαχία τους, η οποία χαρακτηρίστηκε από την έντονη ανταλλαγή θέσεων και απόψεων για την ενεργειακή πολιτική και το χρέος, με τον Ομπάμα να τηρεί πιο μαχητική στάση σε σχέση με την πρώτη χαμένη για αυτόν τηλεμαχία.

Ο Ομπάμα κατηγόρησε επίσης τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης για την προώθηση των συμφερόντων των πλουσίων.

«Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ δήλωσε ότι έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, δεν έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, το πρόγραμμά του έχει ένα σημείο. Να βεβαιωθεί ότι είναι πιο εύκολο να παίξει με διαφορετικούς κανόνες» είπε ο Ομπάμα.

«Αυτή ήταν η φιλοσοφία του στον ιδιωτικό τομέα, ήταν η φιλοσοφία του ως κυβερνήτης, ήταν και η φιλοσοφία του ως προεδρικός υποψήφιος» πρόσθεσε

«Μπορείτε να μεταφέρετε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, να πάρετε φορολογικές απαλλαγές για να μπορείτε να επενδύσετε σε μια επιχείρηση, να αφαιρέσετε τις συντάξεις από τους εργαζομένους, Αυτή ήταν η φιλοσοφία της τελευταίας δεκαετίας, και γι αυτό στραγγαλίστηκαν οι οικογένειες της μεσαίας τάξης », είπε τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος., ενώ κατηγόρησε επίσης τον αντίπαλό του του ότι θέλει να αφήσει τις εταιρείες πετρελαίου «να γράψουν την ενεργειακή πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ