Επτά μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα μας κάνουν.... ευτυχισμένους - iefimerida.gr

Επτά μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα μας κάνουν.... ευτυχισμένους

Επτά μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα μας κάνουν.... ευτυχισμένους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα Βρετανική μελέτη αποδεικνύει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά φροντίζουν όχι μόνο για την καλή σωματική υγεία αλλά και για την ψυχική. Συγκεκριμένα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι επτά μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά αυξάνουν το αίσθημα ευτυχίας των ανθρώπων.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Γουόργουικ της Βρετανίας και το Κολλέγιο Ντάρτμουθ των ΗΠΑ, στήριξαν τη μελέτη τους στις διατροφικές συνήθειες 80.000 ανθρώπων και προσπάθησαν να συσχετίσουν το είδος της διατροφής με τα συναισθήματα που ένιωθαν αυτοί οι άνθρωποι.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ψυχική υγεία αυξάνει με τον αριθμό των φρούτων και λαχανικών που τρώει κανείς, ενώ η ευφορία αυτή φαίνεται να κορυφώνεται στις επτά μερίδες κάθε μέρα (μία μερίδα =80gr). Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών ως προστασία για την καρδιά και τον καρκίνο, ενώ με δύο ακόμα μερίδες, όπως υποστηρίζει η νέα μελέτη, προστατεύει κανείς επίσης την ψυχική και νοητική ισορροπία του.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τρώνε από ελάχιστα έως καθόλου φρούτα και λαχανικά, η νέα έρευνα δείχνει ότι επηρεάζεται η ψυχική τους υγεία, ωστόσο η μελέτη δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το αν υπάρχουν συγκεκριμένα είδη φρούτων και λαχανικών που εξασφαλίζουν καλύτερη ψυχική υγεία σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Η Σάρα Στιούαρτ-Μπράουν, καθηγήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του βρετανικού πανεπιστημίου δήλωσε έκπληκτη από την επίδραση που έχουν τα φρούτα και λαχανικά και επεσήμανε ότι οι ερευνητές μέχρι σήμερα, έχουν μάλλον αγνοήσει αυτόν τον παράγοντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ