Τα πέντε ασυνήθιστα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ανάγκη από περισσότερο ύπνο - iefimerida.gr

Τα πέντε ασυνήθιστα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ανάγκη από περισσότερο ύπνο

Τα πέντε ασυνήθιστα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ανάγκη από περισσότερο ύπνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χασμουριέσαι, νιώθεις κουρασμένος, κλείνουν τα μάτια σου και συμπεραίνεις ότι ήρθε η ώρα να παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, λιγότερο ξεκάθαρα σημάδια, με τα οποία το σώμα σου προσπαθεί να σε κάνει να καταλάβεις ότι δεν κοιμάσαι όσο πρέπει.

1. Τρως καλά και σωστά, αλλά νιώθεις συνεχώς πεινασμένος: Η έλλειψη ύπνου προκαλεί αυξημένη έκκριση της γκρελίνης, η οποία είναι γνωστή και ως η «ορμόνη της πείνας».

2. Η διάθεσή σου έχει το μαύρο της το χάλι: Οκ, σε έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση, στρεσάρεσαι πολύ, αλλά δεν φταίνε μόνο αυτά για την κακή σου διάθεση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αν δεν κοιμάσαι αρκετά, έχεις 60% περισσότερες πιθανότητες να είσαι πιο κακοδιάθετος και πιο ευαίσθητος σε αρνητικά γεγονότα.

3. Ξαφνικά έγινες χρυσόψαρο: Αν αισθάνεσαι ότι πλέον έχει μνήμη 3 δευτερολέπτων, φταίει η έλλειψη ύπνου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μειωμένες ώρες ύπνου ευθύνονται για το γεγονός ότι αποσπάται εύκολα η προσοχή σου, βρίσκεσαι συχνά σε σύγχυση και αδυνατείς να συγκεντρωθείς στο ο,τιδήποτε.

4. Τα κρυολογήματα σου χτυπούν την πόρτα κάθε εβδομάδα (που λέει ο λόγος): Η έλλειψη ύπνου κάνει το ανοσοποιητικό πιο ευάλωτο και επιρρεπές στις επιθέσεις ιών και μικροβίων.

5. Η σεξουαλική σου όρεξη είναι στα τάρταρα: Η έλλειψη ύπνου αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, οπότε που να βρεις μετά την όρεξη για παιχνιδάκια;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ