Νέες καταλήψεις στα σχολεία ετοιμάζουν οι μαθητές - iefimerida.gr

Νέες καταλήψεις στα σχολεία ετοιμάζουν οι μαθητές

Νέες καταλήψεις στα σχολεία ετοιμάζουν οι μαθητές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέες κινητοποιήσεις καλεί τους μαθητές, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, το οποίο με ανακοίνωσή του κατακρίνει τα μέτρα της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι θα λειτουργήσουν σαν οδοστρωτήρας για τη ζωή και το μέλλον των νέων, ενώ ταυτόχρονα μπαράζ καταλήψεων παρατηρείται ήδη στα σχολεία κυρίως της περιφέρειας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, το Συντονιστικό αναφέρεται στην «εκρηκτική» όπως τη χαρακτηρίζει, κατάσταση στα σχολεία, λόγω των περικοπών στην παιδεία, οι οποίες αφήνουν ακάλυπτα τα διδακτικά κενά και ασυντήρητες τις κτιριακές υποδομές και ζητά από τους μαθητές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Παράλληλα τελούν ήδη υπό κατάληψη τελούν έξι Γυμνάσια και Λύκεια στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τις ελλιπείς υποδομές , ενώ ζητούν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας που αυξάνονται το τελευταίο διάστημα.

Επίσης κατάληψη κάνουν και οι μαθητές σε τέσσερα Λύκεια της Θεσσαλονίκης, για τα λειτουργικά προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία τους, ενώ λουκέτο έχουν βάλει και οι μαθητές της Σάμου, ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα μετακίνησης, αφού οι ιδιοκτήτες πούλμαν σταμάτησαν τις μετακινήσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ