Drunkorexia: Νέα επικίνδυνη «μόδα» στις διατροφικές διαταραχές - iefimerida.gr

Drunkorexia: Νέα επικίνδυνη «μόδα» στις διατροφικές διαταραχές

Drunkorexia: Νέα επικίνδυνη «μόδα» στις διατροφικές διαταραχές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, αφού μία νέα φονική μόδα στις διατροφικές διαταραχές ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο. Πρόκειται για το φαινόμενο drunkorexia, κατά το οποίο οι νεαρές κοπέλες για να αποφύγουν την πρόσληψη θερμίδων, κόβουν το βραδινό φαγητό και το ρίχνουν στο αλκοόλ, προκειμένου να λαμβάνουν τις θερμίδες τους μόνο από εκεί.

Οι ειδικοί παρατηρούν ότι το φαινόμενο αυτό, είναι πιο κοινό στις φοιτήτριες, οι οποίες «πιέζονται» ψυχολογικά και ενώ βγαίνουν έξω συχνά για ποτό, θέλουν παράλληλα να διατηρούνται και λεπτές. Θεωρούν ότι «πρέπει» να πιουν όταν βγαίνουν έξω και έτσι για να μην προσλάβουν περισσότερες θερμίδες κόβουν το βραδινό με αποτέλεσμα οι αρνητικές επιπτώσεις του αλκόολ να πολλαπλασιάζονται.

Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μισούρι, υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον το 16% των φοιτητών που συμμετείχαν στην έρευνά τους ακολουθούν αυτή τη «μέθοδο», ενώ το ποσοστό των γυναικών είναι τριπλάσιο από των ανδρών, αφού πολλές κοπέλες έκανα την ανησυχητική δήλωση ότι θέλουν να χάσουν βάρος και να μην ξοδέψουν πολλά λεφτά για να μεθύσουν!

Η «μέθοδος» αυτή, τονίζουν οι ειδικοί, είναι ένας «τοξικός συνδυασμός» που μπορεί να προκαλέσει σωματική και ψυχική βλάβη στις γυναίκες, ενώ πέρα από την νευρική ανορεξία κινδυνέυουν και με αλκοολισμού και κίρρωση του ήπατος, αφού οι γυναίκες μεταβολίζουν με διαφορετικό τρόπο από τους άντρες το αλκοόλ και είναι πιο επιρρεπείς σε βλάβες των ζωτικών τους οργάνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ