Καζάνι που βράζει το Ισλάμ - Νέα επεισόδια σε Αίγυπτο, Λιβύη, Τυνησία και Ιρακ - iefimerida.gr

Καζάνι που βράζει το Ισλάμ - Νέα επεισόδια σε Αίγυπτο, Λιβύη, Τυνησία και Ιρακ

Καζάνι που βράζει το Ισλάμ - Συνεχίζονται τα επεισόδια σε Αίγυπτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα βίαιη τροπή έχουν πάρει οι κινητοποιήσεις των εξοργισμένων Ισλαμιστών που διαμαρτύρονται για το προσβλητικό προς τη θρησκεία τους βίντεο Αμερικάνικης παραγωγής. Σε Τυνησία, Κάιρο, Ισραήλ και Ιράκ οι Ισλαμιστές έχουν «ξεθάψει το τόμαχοκ του πολέμου» και τα αιματηρά επεισόδια δεν έχουν τέλος.

Στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Σαναά, ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός και πέντε τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία προσπάθησε να απωθήσει για δεύτερη φορά το οργισμένο πλήθος που προσπαθούσε να εισβάλει στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, διαδηλωτές είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας και είχαν πυρπολήσει τρία αυτοκίνητα.

Οι συγκρούσεις έξω από την Αμερικανική πρεσβεία συνεχίζονται και στο Κάιρο και η οποία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας, 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια, τα οποία άρχισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι καταδίκασε την επίμαχη ταινία, κατέκρινε ωστόσο τα βίαια επεισόδια, ενώ το κόμμα του, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, έχουν καλέσει τους πιστούς σε ειρηνικές διαδηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον υφυπουργός Εσωτερικών της Λιβύης, συνελήφθησαν τέσσερις ύποτποι στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την επίθεση της Τρίτης στο προξενείο στη Βεγγάζη. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι ανακρίνονται με την υποψία ότι παρότρυναν στα επεισόδια στο προξενείο, αλλά περαιτέρω πληροφορίες δεν έγιναν διαθέσιμες.

Αναταραχές γίνονται και στο Ιράκ, όπου χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσα τους και βουλευτές, διαδήλωσαν την Πέμπτη σε διαμαρτυρία για την ταινία σε πολλές πόλεις της χώρας, κατόπιν αιτήματος του ριζοσπάστη σιίτη ηγέτη Μοκτάντα αλ-Σαντρ.

Την ίδια ώρα στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, μερικές δεκάδες μέλη του Ισλαμικού Κινήματος διαδήλωσαν ειρηνικά έξω από την αμερικανική πρεσβεία κρατώντας πανό με συνθήματα με τα οποία καταδίκαζαν την ταινία.

Η Σαουδική Αραβία από την μεριά της, εξέφρασε την καταδίκη της για την ταινία, αλλά και τις βίαιες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ