Με μηνύσεις απειλεί τον Καψή η Γαλάνη - iefimerida.gr

Με μηνύσεις απειλεί τον Καψή η Γαλάνη

Με μηνύσεις απειλεί τον Καψή η Γαλάνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για συκοφαντία και ύβρι εκ μέρους του δημοσιογράφου Μανώλη Καψή κάνει λόγο η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη, στην ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία αναφέρει ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες για την αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης από την «αναίτια προσβολή της προσωπικότητάς» της.

Στην ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της που δημοσιεύει αποκλειστικά το lifo.gr, η κυρία Γαλάνη , απαντά ουσιαστικά στη «συγνώμη» που ζήτησε ο δημοσιογράφος, αλλά και στην αναφορά του ότι «όλοι αυτοί που δεν κόβουν αποδείξεις μας κλέβουν... και στην περίπτωση των καλλιτεχνών η ιστορία με τις εταιρίες είναι μια σκαστή υπόθεση φοροδιαφυγής.. Ούτε νόμιμο ούτε ηθικό. Απλά απαράδεκτο».

Στην ανακοίνωσή της η τραγουδίστρια αναφέρει πως η συγνώμη του κ. Καψή συνιστά «αφελή, κυνική και προκλητική ομολογία της πράξης του» σε βάρος της, αφού όπως τονίζει, «χωρίς να έχει ενδιαφερθεί να πληροφορηθεί την αλήθεια, παρά τη δική μου δημοσιευμένη δήλωση, αναιρεί την ιδιότητα του ως δημοσιογράφου, που οφείλει να προάγει την αλήθεια, τον πολιτισμό και το δημόσιο διάλογο και επιβάλλει την λεκτική χυδαιότητα και την επιβράβευση της χαλκευμένης είδησης στον Τύπο, για τη δήθεν φοροδιαφυγή μου».

Στη συνέχεια η Δήμητρα Γαλάνη αναφέρει ότι ο κ. Καψής συνεχίζει τη συκοφαντία και την ύβρι εναντίον της , αφού όπως αναφέρει στρέφεται πλέον και κατά του «κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος της οικονομικής ελευθερίας μου, ως πολίτη της Ελλάδας και της Ευρώπης, να συγκροτώ εταιρείες στη χώρα μου, όπως ορίζει ο νόμος, για τη διαχείριση των υποθέσεών μου. Δηλώνει λοιπόν ο κ. Καψής ότι η σύσταση της εταιρείας από εμένα δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική και ότι αποτελεί φοροδιαφυγή».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της Δήμητρας Γαλάνη, όπως τη δημοσιεύει το lifo.gr:

«Ο Μανώλης Καψής ζήτησε συγγνώμη για τις δημόσιες υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις του εναντίον μου, δηλώνοντας, εν είδει αυτοκριτικής και υπεράσπισης του εαυτού του, ότι ξεπέρασε τα «όρια». Πρόκειται περί αφελούς, κυνικής και προκλητικής ομολογίας της πράξης του εις βάρος μου, εφόσον, χωρίς να έχει ενδιαφερθεί να πληροφορηθεί την αλήθεια, παρά τη δική μου δημοσιευμένη δήλωση, αναιρεί την ιδιότητα του ως δημοσιογράφου, που οφείλει να προάγει την αλήθεια, τον πολιτισμό και το δημόσιο διάλογο και επιβάλλει την λεκτική χυδαιότητα και την επιβράβευση της χαλκευμένης είδησης στον Τύπο, για τη δήθεν φοροδιαφυγή μου.

Όπως δημόσια δήλωσα, το ποσόν που παρουσιάστηκε από την εφημερίδα αντιστοιχούσε σε αμοιβές μου από μισθωτές υπηρεσίες και όχι στο συνολικό δηλωθέν εισόδημά μου, για το οποίο έχω ελεγχθεί και φορολογηθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ενώ λοιπόν ο κ. Καψής ελεεινολογούσε εις βάρος μου, παρασύροντας μερίδα της κοινής γνώμης να απαντάει ανάλογα, στο σημερινό δημοσίευμά του, παρά τη συγγνώμη του, συνεχίζει τη συκοφαντία και την ύβρι εναντίον μου, επιτιθέμενος πλέον και κατά του κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος της οικονομικής ελευθερίας μου, ως πολίτη της Ελλάδας και της Ευρώπης, να συγκροτώ εταιρείες στη χώρα μου, όπως ορίζει ο νόμος, για τη διαχείριση των υποθέσεών μου. Δηλώνει λοιπόν ο κ. Καψής ότι η σύσταση της εταιρείας από εμένα δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική και ότι αποτελεί φοροδιαφυγή.

Ο κ, Καψής καταργεί νόμους και συντάγματα για να πλήξει έντιμους και νομοταγείς πολίτες. Τον αφήνω στην κρίση του Ελληνικού λαού, πληροφορώντας τον, ότι ήδη έχω ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες για την αποκατάσταση της ηθικής μου βλάβης από την αναίτια προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Δήμητρα Γαλάνη»

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Μανώλης Καψής μέσω του Twitter στόλισε τους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στην περιβόητη λίστα με τους μικροεισοδηματίες. Ενα από τα tweets του δημοσιογράφου έγραφε «Γιατί φθάσαμε στο μνημόνιο; Γιατί κάτι τσόλια σαν την Αλεξίου και τη Γαλάνη δεν πληρωσαν ποτε φόρο και τώρα κάνουν αντίσταση».

Τα όσα έγραψε ο δημοσιογράφος στο Twitter, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της τραγουδίστριας Χαρούλας Αλεξίου, η οποία επέλεξε να απαντήσει στον δημοσιογράφο μέσω Facebook. «Μανώλη Καψή μου ανακατεύεις το στομάχι», έγραψε.

Λίγο αργότερα στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος μέσω του Twitter απευθύνθηκε στον Μανώλη Καψή γράφοντάς του «δεν το πιστεύω ότι έγινες τόσο μαλάκας από την τελευταία φορά που σε είδα». Λίγο αργότερα τάχθηκε υπέρ της Αλεξίου, λέγοντάς της, «Χαρούλα, εάν νοιώθεις σφίξιμο στο στομάχι -όπως έγραψες στο tweet σου- είναι επειδή δεν τους ξέρασες ακόμα. Μόλις το κάνεις θα ανακουφιστείς».

Θέση για τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Μανώλης Καψής, πήρε, όμως και ο γενικός διευθυντής του MEGA, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, με ενυπόγραφο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο aixmi.gr, με τίτλο «Σεβασμός στη Χαρούλα και τη Δήμητρα» και στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι δύο καλλιτέχνιδες έχουν προσφέρει πολλά στον τόπο, χαρακτηρίζοντάς τες «πρωθιέρειες του ελληνικού τραγουδιού», που με τις προσωπικές τους διαδρομές διδάσκουν ήθος εδώ και δεκαετίες.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Καψής, με άρθρο του που δημοσιεύτηκε επίσης στο aixmi.gr, παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, ωστόσο, υπεραμύνθηκε της θέσης του λέγοντας πως θεωρεί έγκλημα τη φοροδιαφυγή και υποκριτές όσους αποδεικνύεται ότι φοροδιαφεύγουν και δίνουν μαθήματα στο κοινωνικό σύνολο.

Η νέα αυτή παρέμβαση του κ. Καψή πυροδότησε νέο κύμα αντιδράσεων, με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, να γράφει στο Twitter: «Με μία συγγνώμη καθαρίσαμε; Τελικά η μαλακία είναι ακαταμάχητη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ