Από φέτος ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας θα είναι «πράσινος» - iefimerida.gr

Από φέτος ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας θα είναι «πράσινος»

Από φέτος ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας θα είναι «πράσινος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστρέφει και πάλι από τις 3 Σεπτεμβρίου το μέτρο του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, με ορισμένες διαφοροποιήσεις φέτος, αφού πλέον το περίφημο μέτρο της εισόδου των ΙΧ στο κέντρο αλλάζει για τα νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα τον αποκαλούμενο πλέον «πράσινο Δακτύλιο», επιτρέπεται η κυκλοφορία στο Δακτύλιο χωρίς περιορισμό των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Φυσικά την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν και τα υβριδικά οχήματα.

Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα συνεχίζουν να κινούνται εντός του Δακτυλίου με το γνωστό σύστημα των «μονών - ζυγών».

Τα όρια το Δακτυλίου


Τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος -Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Α. Φραντζή – Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ι. Οδός -Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι οι εξής: Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00 έως 20.00, Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00. Ο Δακτύλιος δεν ισχύει τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων του δακτυλίου τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Διοικητικό πρόστιμο 200,00 ευρώ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ