Το Βερολίνο διαψεύδει άρνηση του ΔΝΤ για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Το Βερολίνο διαψεύδει άρνηση του ΔΝΤ για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

Το Βερολίνο διαψεύδει άρνηση του ΔΝΤ για συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το ΔΝΤ είναι απρόθυμο να συνεχίσει να συμμετάσχει στο προγράμματα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία, παράλληλα, τόνισε πως βρίσκεται «μεταξύ ελπίδας, αγωνίας και σκεπτικισμού» για το κατά πόσο η Αθήνα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της...

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν μηνύματα περί απροθυμίας του ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετάσχει σε προγράμματα για την Ελλάδα, διαψεύδοντας, έτσι δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel που τόνιζε ότι το Ταμείο έχει διαμηνύσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν θα συμμετάσχει σε νέα βοήθεια προς την Αθήνα.

Ωστόσο, ο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, ερωτώμενος για τις προθέσεις της καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου οικονομικού πακέτου για την Ελλάδα, απέφυγε την οποιαδήποτε απάντηση, λέγοντας, απλά πως «επ' αυτού δεν λέω τίποτα». Διευκρίνισε και τόνισε, όμως, ότι η κυβέρνηση περιμένει την έκθεση της Τρόικα, κάτι στο οποίο συμφωνούν όλα τα μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Επίσης, ο κ. Στράτερ, ερωτώμενος για τις δηλώσεις του γερμανού αντικαγκελαρίου, Φίλιπ Ρέσλερ, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της «βρισκόμαστε μεταξύ σκεπτικισμού, αγωνίας και ελπίδας». Ο εκπρόσωπος του ίδιου του κ. Ρέσλερ πάντως ότι δεν υπάρχει επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ