Ρέσλερ: Δεν είναι πια τρομακτικό να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ... - iefimerida.gr

Ρέσλερ: Δεν είναι πια τρομακτικό να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, προβλέποντας ότι η Ελλάδα δεν θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το Μνημόνιο και λέγοντας εμμέσως ότι τελικά θα βρεθούμε εκτός ευρώ.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ARD, ο Ρέσλερ που επανειλημμένα έχει κάνει επιθέσεις κατά της Ελλάδα για την αδυναμία των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, εκτίμησε ότι η χώρα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να εκπληρώσει τελικά τις δεσμεύσεις της. Όπως είπε, αν συμβεί αυτό, οι εταίροι δεν θα δώσουν άλλες δόσεις από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση και μάλιστα υποστήριξε ότι σε αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ, ενδεχόμενο που όπως είπε «δεν είναι πια τρομακτικό».

Το πιθανότερο, κατά τον Φίλιπ Ρέσλερ, είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει να εκπληρώσει τους όρους, και «τότε δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες δόσεις».

Μάλιστα, σχολιάζοντας τι θα γίνει στην περίπτωση ελληνικής εξόδου από το ευρώ είπε ότι το ενδεχόμενο αυτό «έχει χάσει το στοιχείο του τρόμου».

Φαίνεται ότι οι Γερμανοί παίζουν το παιχνίδι του καρότου και του μαστίγιου ή του καλού και του κακού, καθώς μόλις μία μέρα πριν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε πλέξει το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντας«ηράκλεια» την προσπάθεια που πρέπει να κάνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ