Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για πέντε εξεταστικές - Πρώτος στόχος ο Βενιζέλος! - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για πέντε εξεταστικές - Πρώτος στόχος ο Βενιζέλος!

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για πέντε εξεταστικές - Πρώτος στόχος ο Βενιζέλος!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σύσταση έξι εξεταστικών επιτροπών έχει αποφασίσει να προωθήσει το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτει και με το παραπάνω τις 60 υπογραφές που απαιτούνται για να καταθέσει στη Βουλή τις αντίστοιχες προτάσεις.

Σύμφωνα και με όσα είπε χτες στην ομιλία του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να ζητήσει την σύσταση εξεταστικών επιτροπών για όλα τα σκάνδαλα που έχουν απασχολήσει την πολιτική ζωή ξεκινώντας από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έγινε πρόσφατα με τη Siemens. Παράλληλα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την προειδοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά ότι όποιοι βάλουν τις υπογραφές τους στις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις με πολύ χαμηλό τίμημα (ξεπούλημα όπως το χαρακτηρίζουν τα στελέχη του κόμματος) θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες εξεταστικές στο μέλλον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Real News, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τις εξής εξεταστικές επιτροπές:

  • Εξεταστική για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, που ψηφίστηκε από 164 βουλευτές επι κυβερνήσεως Παπαδήμου. Στο στόχαστρο μπαίνει φυσικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που ήταν υπουργός Οικονομικών και έκανε τις διαπραγματεύσεις.
  • Εξεταστική επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ και τον τρόπο που μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο. Εδώ στόχοι είναι οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Εκτός του κάδρου των ευθυνών αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (που σήμερα δηλώνει ότι «εγώ τον Τσίπρα τον πάω»)  καθώς θεωρούν ότι δεν έχει ευθύνες.
  • Εξεταστική επιτροπή για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαιωάννου, για τις παρεμβάσεις που φέρεται πως έκανε στη Δικαιοσύνη για τα CDS για τα οποία κατηγορείται ο Αντρίκος Παπανδρέου, αλλά για τη λίστα με τους φοροφυγάδες της Ελβετίας. Εδώ βασικό στοιχείο θα είναι οι δηλώσεις του Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
  • Εξεταστική για τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών.
  • Εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια με στόχο και πάλι και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ήταν υπουργός Άμυνας.

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένει να περάσουν όλες οι προτάσεις του. Προφανώς μπορεί να μην περάσει καμία. Όπως όμως λένε, «όσο διαρκεί ο βίος της κυβέρνησης, εμείς θα την κατηγορούμε ότι εμποδίζει τη διαφάνεια και επιδιώκει την ατιμωρησία»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ