Καραμανλής: Εγώ τον Τσίπρα τον πάω! - iefimerida.gr

Καραμανλής: Εγώ τον Τσίπρα τον πάω!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα και για αυτό το λόγο είπε προεκλογικά την φράση «το ευρώ δεν είναι φετίχ» υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος λέει ότι «εγώ τον Τσίπρα τον πάω» αλλά «αν όμως κέρδιζε, θα ήμασταν σήμερα εκτός Ευρώπης».

Μιλώντας στην Real News της Κυριακής, ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται ανήσυχος αλλά και ταυτόχρονα αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας. «Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο χρόνος» προειδοποιεί και τονίζει ότι το χρονικό διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι «ιδιαίτερα κρίσιμο» καθώς -όπως λέει- «τα δημοσιονομικά δεν είναι δυνατόν να πιαστούν».

Ηχηρες ιδιωτικοποιήσεις τώρα - Να κλείσει ο ΟΣΕ

Επομένως, κατά τον Κώστα Καραμανλή, η κυβέρνηση συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά θα «πρέπει να κάνει 4-5 πολύ σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να στείλει μήνυμα στο εξωτερικό ότι είναι αποφασισμένη και ότι αλλάζει το κλίμα». Και όπως σημειώνει «και όλα αυτά μέχρι τη ΔΕΘ. Και ίσως πολύ λέω». Μάλιστα ο κ. Καραμανλής φέρεται να προτείνει στους συνομιλητές του να μπει άμεσα λουκέτο στον ΟΣΕ, με εξαίρεση τη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με απολύσεις εργαζομένων καθώς θεωρεί ότι η αποζημίωσή τους θα κοστίσει στο δημόσιο λιγότερο από ότι η παραμονή τους σε αυτό.

Τι θα γίνει σε διαφορετική περίπτωση; Ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει σίγουρος ότι οι εταίροι δεν θα θέσουν τη χώρα εκτός Ευρωζώνης αλλά θα κόψουν τις δόσεις, πράγμα που θα μας οδηγήσει σ διπλό νόμισμα με τραγικές συνέπειες. «Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει γαντζωμένη στη βάρκα», τονίζει ο κ. Καραμανλής, «ώσπου να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση, διαφορετικά οι εξελίξεις θα είναι τραγικές»

Τον Τσίπρα τον πάω!

Για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι δεν ήθελαν να κερδίσουν τις εκλογές. Ο Κώστας Καραμανλής υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας φοβήθηκε να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα και γι'αυτό είπε τη γνωστή φράση «το ευρώ δεν είναι φετίχ»: για να φοβίσει το εκλογικό σώμα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Εγώ τον Τσίπρα τον πάω. Έχει κάτι το φρέσκο. Πέτυχε να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με πολύ υψηλό ποσοστό. Αν όμως κέρδιζε σήμερα θα ήμασταν εκτός Ευρώπης».

Δεν με βοήθησε ο Γιώργος

Στον Γιώργο Παπανδρέου -και στους ανθρώπους του- ο Κώστας Καραμανλής αποδίδει ευθύνες που δεν συνέβαλε να βρεθούν λύσεις όπως π.χ. στην αλλαγή του Συντάγματος με την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

Μάλιστα αναφέρει ένα περιστατικό από τις συναντήσεις τους, όπου του είπε: «Αρχηγός μεγάλου κόμματος είσαι, στην καρέκλα που κάθομαι θα καθίσεις με τη σειρά σου»....

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ