Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του Παπανδρέου και του Παπαδήμου - iefimerida.gr

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του Παπανδρέου και του Παπαδήμου

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του Παπανδρέου και του Παπαδή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με το «καλημέρα» της εισήγησής του ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόνισε πως με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, απορρίφθηκαν οι προγραμματικές εξαγγελίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η νέα κυβέρνηση θέλει να εξαπολύσει μία επίθεση κατά της δημόσιας περιουσίας ενώ έκανε λόγο για αγγελτήριο γης και πωλήσεως ακινήτων. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε επίσης πως η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει διαφορετική τύχη, ίσως ίδια αλλά και χειρότερη, με αυτές του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου.

Θα είναι μία συνέχεια αλλά και επιτάχυνση της ίδιας και αποτυχημένης συνταγής του Μνημονίου, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με την προοπτική πως «εάν είμαστε υπάκουοι, τότε κάτι μπορεί να μας δώσουν».

«Το 2009 κάποιοι μας είπαν 'λεφτά υπάρχουν'. Τώρα είπατε 'υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση'. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροΐδια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατήγγειλε προεκλογική παραπλάνηση του λαού και επίθεση στη δημόσια περιουσία.

«Κρύψατε τις πραγματικές σας προθέσεις και παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό. Η επαναδιαπραγμάτευση μάς τελείωσε το βράδυ της 17ης Ιουλίου. Οποιος πίστεψε σε αυτή, την πάτησε», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για συγκυβέρνηση μεγάλου συμβιβασμού που οδηγεί στην πιο λάθος συνταγή.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας η παραδοχή του ίδιου του πρωθυπουργού ότι το πρόγραμμα σύγκλισης ξέφυγε από τους στόχους αποτελεί την παραδοχή της απόλυτης χρεοκοπίας.

«Θέτετε ως προϋπόθεση για τις διαρθρωτικές αλλαγές τη συνέχεια της επιτάχυνσης του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης δηλαδή της ύφεσης και της κατακρήμνησης μέχρι εξαντλήσεως του τόπου», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Η παραδοχή του νέου υπουργού Οικονομικών ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα αποτελεί το καταστροφικό δόγμα της νέας κυβέρνησης».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ