Βεστερβέλε: Η Γερμανία θα συζητήσει την παράταση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: Η Γερμανία θα συζητήσει την παράταση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων

Βεστερβέλε:Η Γερμανία θα συζητήσει την παράταση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συζητήσει την πιθανότητα παράτασης της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση ARD ο κ.Βεστερβέλε είπε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν «ουσιώδεις μεταβολές στις δεσμεύσεις» που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

«Μπορώ όμως να φανταστώ ότι θα συζητήσουμε εκ νέου τα χρονικά περιθώρια», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.

Ο κ. Βεστερβέλε τόνισε ωστόσο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα. Για να εξηγήσει την «ευελιξία» που δείχνει το Βερολίνο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βίωσε μια «πολιτική παράλυση» τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των εκλογών.

«Οι απλοί πολίτες δεν πρέπει να είναι τα θύματα (αυτού του γεγονότος), κυρίως αυτού που έχουν ήδη υποστεί δραστικές περικοπές», συνέχισε.

Μέχρι σήμερα η Γερμανία εμφανιζόταν αμετακίνητη στη θέση της ότι δεν διαπραγματεύεται το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ