Die Zeit: Η ΕΕ εξετάζει και τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας - iefimerida.gr

Die Zeit: Η ΕΕ εξετάζει και τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Die Zeit: Η ΕΕ εξετάζει και τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί σύντομα και τρίτο πακέτο στήριξης, διψήφιου αριθμού δισ. ακόμη και εντός του καλοκαιριού εξετάζει η Ε.Ε. σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

Η εφημερίδα επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές και οικονομικές πηγές, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, καταγράφουν καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος από την Αθήνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και την είσπραξη των φόρων.

Για το λόγο αυτό η Ε.Ε. συζητά το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να επιτύχει την μείωση του ελλείμματός της.

Επιπλέον, δεδομένης της αδυναμίας της Ελλάδας να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές και της ανάγκης της να δανείζεται από τους εταίρους της, το γερμανικό Κοινοβούλιο δεν αποκλείεται να κληθεί να διαπραγματευθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ύψους διψήφιου αριθμού δισεκατομμυρίων, ακόμη και εντός του καλοκαιριού.

Απαραίτητη προϋπόθεση, υπογραμμίζεται, είναι η ανάδειξη από τους Ελληνες κυβέρνησης, η οποία θα δεσμευθεί σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ