H ακροδεξιά Λεπέν ανέλαβε την αντιπολίτευση του «γάλλου Τσίπρα» - iefimerida.gr

H ακροδεξιά Λεπέν ανέλαβε την αντιπολίτευση του «γάλλου Τσίπρα»

H ακροδεξιά Λεπέν ανέλαβε την αντιπολίτευση του «γάλλου» Τσίπρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον αποκαλεί «ακροαριστερό παραμυθά», «άνθρωπο που ξερνάει τη Δημοκρατία», «πρόσωπο απεχθές και επικίνδυνο». Η αντιπαράθεση της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και του αριστερού Ζαν Λυκ Μελανσόν ή γνωστού σε μας ως «γάλλου Τσίπρα» κυριαρχεί στην προεκλογική καμπάνια της Γαλλίας.

Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές το σοσιαλιστικό και το συντηρητικό κόμμα κρατούν χαμηλά τον πήχυ. Μόνο η Λεπέν και ο Μελανσόν συγκρούονται άγρια σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.

«Πολιτικά ο Μελανσόν ξερνάει τη Δημοκρατία, θαυμάζει τον δικτάτορα φίλο του Φιντέλ Κάστρο και υποστηρίζει την Κίνα έναντι του Θιβέτ» δήλωσε προχθές η Λεπέν σε πολυπληθή προεκλογική συγκέντρωση.

«Είναι ιδεολογικά κοντά στους Μουτζαχεντίν, ένα είδος πολιτικο-θρησκευτικής σέχτας του Ιράν που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ» πρόσθεσε η κυρία Λεπέν.

«Στο εξής δεν θα πηγαίνουμε εμείς τοίχο-τοίχο, αυτοί θα πηγαίνουν, θα τους διώξουμε, θα τους κυνηγήσουμε» συνέχισε η ακροδεξιά ηγέτης, σε υψηλούς τόνους.

Η Λεπέν κατήγγειλε τον Μελανσόν ότι θέλει να γεμίσει τη Γαλλία με λαθρομετανάστες αφού τους υπόσχεται μαζικές νομιμοποιήσεις και με τσιγγάνους Ρομά. «Κοροιδεύει τον κόσμο όταν βάζει το δίλημμα αγώνας κατά των τραπεζιτών ή κατά των μεταναστών», συνέχισε η Λεπέν, ,ενώ οι μετανάστες είναι το όπλο των τραπεζών και των πολυεθνικών εδώ και 30 χρόνια για να μειώσουν τους μισθούς».

Το περασμένο Σάββατο η Λεπέν και ο Μελανσόν έσπασαν τους δείκτες τηλεθέασης στο 3ο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης ενώ οι καλεσμένοι των άλλων κομμάτων δεν μπορούσαν να ακουστούν. Το επίμαχο θέμα ήταν ένα φέιγ βολάν που πέταξε το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν στους δρόμους στο οποίο κάτω από μια φωτογραφία του Μελανσόν έγραφε μια φράση που είχε πει στις 14 Απριλίου: «Δεν υπάρχει μέλλον για τη Γαλλία χωρίς τους Αραβες και τους Βερβέρους της Βόρειας Αφρικής». Στο πλατό η Λεπέν κατηγόρησε τον Μελανσόν για «τρελό φιλομετανάστη.

Ο Μελενσόν απάντησε μιλώντας για «γορίλες» και «ηλίθιους» και ανέφερε ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του Εθνικού Μετώπου για το φέιγ βολάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ