«Τραπεζάκια έξω» σε Ομόνοια και Βικτώρια σχεδιάζει ο δήμος Αθηναίων - iefimerida.gr

«Τραπεζάκια έξω» σε Ομόνοια και Βικτώρια σχεδιάζει ο δήμος Αθηναίων

πλατεία Ομονοίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την...επανακατάληψη δύο ιστορικών πλατειών, της Ομονοίας και της Βικτωρίας σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων μέσω της δράσης «Τραπεζάκια έξω» με στόχο τη μείωση της παραβατικότητας και την επιστροφή των πολιτών στο κέντρο.

Μέχρι τώρα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, δεν είχαν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα σε καμία από τις δύο αυτές πλατείες, καθώς χαρακτηρίζονται ιστορικές και ο δήμος δεν επέτρεπε τη συγκεκριμένη χρήση.

Με την υποβάθμιση και την εγκληματικότητα όμως να πλήττουν θανάσιμα τα δύο ιστορικά ορόσημα της πόλης, η δημοτική αρχή αποφάσισε να αναθεωρήσει το ισχύον πλαίσιο και να επιτρέψει στους επιχειρηματίες να βγάλουν τραπεζάκια στις εν λόγω πλατείες, με κύριο στόχο την τόνωση της επιχειρηματικότητας και κυρίως τη μείωση της εγκληματικότητας.

Ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα έχουν γίνει ορατά στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία τέσσερις καφετέριες πήραν τη σχετική άδεια.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια δήμαρχος Νέλλη Παπαχελά, μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος» έκανε λόγο για μια πρώτη θετική μεταστροφή του κλίματος στη Βικτώρια.

«Ξαφνικά η πλατεία απέκτησε ζωή και οι καφετέριες αρκετή πελατεία. Αυτός ήταν κι ο βασικός μας στόχος. Αλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι όπου υπάρχει κόσμος και φως δεν υπάρχει παραβατικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το άλλο μεγάλο στοίχημα για τον Δήμο Αθηναίων είναι η Ομόνοια, στην οποία ήδη ένα σουβλατζίδικο έχει τοποθετήσει έξω τραπεζοκαθίσματα.

Η κ. Παπαχελά ευελπιστεί ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν κι άλλα καταστήματα να ζητούν άδειες ενώ, όπως τονίζει, αναμένεται να ανοίξει ξανά το ιστορικό «ΝΕΟΝ» που θα δώσει ώθηση στην εμπορική κίνηση της πλατείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ