Νέα μέθοδος αδυνατίσματος, αποκλειστικά για άνδρες: Λήψη έξτρα τεστοστερόνης! - iefimerida.gr

Νέα μέθοδος αδυνατίσματος, αποκλειστικά για άνδρες: Λήψη έξτρα τεστοστερόνης!

Νέα μέθοδος αδυνατίσματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H έξτρα λήψη τεστοστερόνης, σταθερά, για χρόνια, βοηθά στην απώλεια βάρους, ωστόσο οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ενδεχομένως, με αυτόν τον τρόπο, να αυξάνουν και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη ή κάποιας μορφής καρδιοπάθειας.

Ανδρες με χαμηλή ποσότητα τεστοστερόνης, οι οποίοι έπαιρναν έξτρα ποσότητα της ορμόνης κάθε 12 εβδομάδες, έχασαν κατά μέσο όρο 16 κιλά μέσα σε μία πενταετία, διάστημα που χρειάστηκε για να επανέλθει η συγκεκριμένη ορμόνη τους σε φυσιολογικό επίπεδο.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η ανδρική ορμονοθεραπεία, ανάλογη με αυτή που κάνουν οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση, μπορεί να επιφέρει μείωση της περιφέρειας στη μέση και υποχώρηση της πίεσης του αίματος.

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες η απώλεια βάρους ίσως να οφείλεται στο ότι η σταδιακή αύξηση της ορμόνης αποκαθιστά το επίπεδο της ενέργειας στο σώμα των ανδρών και οδηγεί σε αλλαγή συμπεριφοράς, κάνοντάς τους να είναι σωματικά πιο δραστήριοι.

Άλλοι όμως επιστήμονες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί. Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Σαρπ του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου δήλωσε ότι «είναι απλουστευτικό να πιστέψει κανείς ότι η αύξηση της τεστοστερόνης αποτελεί μία γρήγορη λύση για τους παχύσαρκους άνδρες. Είναι πολύ πιο λογικό και ασφαλές για τους άνδρες να τρώνε λιγότερο, ώστε να μειώσουν την παχυσαρκία τους, πράγμα που στη συνέχεια θα αυξήσει την τεστοστερόνη τους».

Ο καθηγητής ενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Άσλεϊ Γκρόσμαν χαρακτήρισε τη νέα έρευνα «ενδιαφέρουσα, αλλά όχι απολύτως πειστική. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η απώλεια βάρους οφείλεται στην ορμόνη. Θα παραμείνω σκεπτικιστής εωσότου δω μια μεγαλύτερης κλίμακας μελέτη με πιο αξιόπιστη μεθοδολογία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ