Ο «θαυμαστής» των SS, λογοτέχνης street fighter στη Βουλή με την Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Ο «θαυμαστής» των SS, λογοτέχνης street fighter στη Βουλή με την Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα νέα πρόσωπα που έστειλε ο ελληνικό λαός στη Βουλή στις πρόσφατες εκλογές είναι ο 32χρονος Ηλίας Κασιδιάρης. Πρόκειται για ένα ακόμα από τα αμφιλεγόμενα στελέχη της Χρυσής Αυγής του Νίκου Μιχαλολιάκου που μπήκαν πανηγυρικά στη νέα εθνοσυνέλευση, και θα μας απασχολήσει αφού είναι και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς με τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στην εκλογική περιφέρεια Αττικής. Πήρε 13.937 σταυρούς, υπερδιπλάσιους από την δεύτερη Μαρία Κατατσή.

Λεπτομέρεια; Ο κύριος Κασιδιάρης εμφανιζόταν πρώτος στο ψηφοδέλτιο, παρότι το όνομά του ξεκινά από Κ. Φήμες λένε ότι ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, για να βοηθήσει λίγο το «πουλέν» του (όπως είναι γνωστός ο κ. Κασιδιάρης) να εκλεγεί, απέκλεισε από το ψηφοδέλτιο κάθε άλλον υποψήφιο που το όνομά του ξεκινούσε από Α έως Κ. Εξαίρεση, αν ισχύει η πληροφορία, η κυρία Κατατσή, που είχε την τύχη να κατατάσσεται αλφαβητικά μετά τον κ. Κασιδιάρη. Για την ιστορία, να ποια ήταν τα ονόματα του ψηφοδελτίου:

  • ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
  • ΚΑΤΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
  • ΜΠΟΛΑΡΗ ΠΑΓΩΝΑ
  • ΡΕΜΠΑΠΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
  • ΡΗΓΑΤΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
  • ΤΣΑΛΠΑΤΟΥΡΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
  • ΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  • ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
  • ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Επιστρέφοντας στη ζωή του κ. Κασιδιάρη πριν εκλεγεί βουλευτής, διαβάζουμε στη σελίδα του στο Facebook ότι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980, αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου «επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα», υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις, και ότι είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για ένα από τα «λεβεντόπαιδα» του Νίκου Μιχαλολιάκου – έτσι αποκαλεί ο ηγέτης τα ρωμαλέα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο σωματότυπος και η σκληρή προπόνηση του Ηλία Κασιδιάρη ήταν και το εισιτήριο του για την ενεργό συμμετοχή του στις φημισμένες «ακτιβιστικές» δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής: μάχες σώμα με σώμα με αναρχικούς, επεισόδια με μετανάστες κα. Μια από αυτές, άλλωστε, τις δραστηριότητες θα τον οδηγήσει στις 6 του επόμενου μήνα στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Αθηνών. Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για συμμετοχή σε μαχαίρωμα καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε χώρο στάθμευσης της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη πριν από πέντε χρόνια, τον Οκτώβριο του 2007, όταν πέντε άτομα έδειραν και μαχαίρωσαν στο μηρό τον ανυπεράσπιστο καθηγητή και αφού του πήραν την ταυτότητα ως λάφυρο διέφυγαν με αυτοκίνητο. Για κακή τύχη του Ηλία Κασιδιάρη, ένας αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου κράτησε την πινακίδα του αυτοκινήτου, που υποτίθεται ότι ήταν το δικό του. Ο ίδιος ο εκλεγμένος βουλευτής αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάποια σχέση με το περιστατικό και πλέον η Δικαιοσύνη καλείται να αποφανθεί τι ισχύει τελικά.

Ανεξάρτητα του κατά πόσον ισχύει η συμμετοχή του στο παραπάνω αιματηρό επεισόδιο, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι σίγουρα προετοιμασμένος για μάχες στο δρόμο λόγω της θητείας του στις Ειδικές Δυνάμεις. Αναζητώντας πληροφορίες στο Διαδίκτυο, διαβάζουμε ότι ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να «μεταδίδει» τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες και στα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Οι προπονήσεις γίνονται σε ερημικά μέρη και ο δάσκαλος Κασιδιάρης αναλαμβάνει να δείξει στους υπόλοιπους τις τεχνικές που έχουν μέγιστο αποτέλεσμα στις μάχες σώμα με σώμα που συχνά έχουν οι Χρυσαυγίτες με αναρχικούς, λαθρομετανάστες, κλπ. Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τα μαθήματα street fighting, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν χάνει την ευκαιρία να δείχνει τις ορθές μεθόδους πάλης αρθογραφώντας στα περιοδικά της Χρυσής Αυγής, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτό.

Όμως ο γεωπόνος street fighter με το στρατιωτικό κούρεμα και παράστημα, έχει και λογοτεχνικές ανησυχίες. Πριν από περίπου 2 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Τομέας Χ». Το βιβλίο περιλαμβάνει, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του, «Οκτώ ιστορικά διηγήματα, για οκτώ μάχες, όπου το πνεύμα του πολεμιστή και οι αρετές του πολέμου σκιαγραφούνται στην πραγματική τους διάσταση, τόσο σε φυσικό όσο και σε μεταφυσικό επίπεδο. Ένα επικό και λυρικό ταυτόχρονα έργο, που θα διαβαστεί με κομμένη την ανάσα από όποιον αισθάνεται μαχητής σήμερα».

Τι είναι όμως ο Τομέας Χ, τι περιλαμβάνει η έννοια μάχη και ποιος θεωρείται μαχητής; Στα προλεγόμενα του ο Ηλίας Κασιδιάρης μας διαφωτίζει: «Τομέας Χ είναι η ύστατη γραμμή αμύνης σε μια μάχη μέχρις εσχάτων. Μια ελεύθερη ζώνη εκεί όπου όλα τα μέτωπα καταρρέουν. Τομέας Χ είναι ο τομέας Θησείου σε μία Αθήνα φλεγόμενων ερειπίων. Το αεροδρόμιο Λευκωσίας με τους Έλληνες Καταδρομείς να αναχαιτίζουν την πολυάριθμη στρατιά του Αττίλα....Στους σύγχρονους καιρούς, χωρίς καμία διάθεση σύγκρισης με τα θαυμαστά έργα των παλαιών, Τομέας Χ είναι για λίγες στιγμές η πλατεία Κολοκοτρώνη. Ο χώρος αναφοράς των Ελλήνων που συνειδητά αντιστέκονται στην παρακμή και την πνευματική υποτέλεια

Για όσους δεν γνωρίζουν ο «τομέας Θησείου», ήταν η σημαντικότερη «μάχη» στην οποία ενεπλάκη η δοσιλογική Οργάνωση Χ του αντικομμουνιστή αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Γρίβα στα Δεκεμβριανά του 1944 λίγο πριν τον ελληνικό Εμφύλιο σπαραγμό. Δεν γνωρίζουμε αν ο τίτλος του βιβλίου είναι ευθεία αναφορά στους Χίτες του Γρίβα, ωστόσο η οργάνωση αυτή έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με την υπηρεσία Πληροφοριών της κατοχικής κυβέρνησης.

Πάντως, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο νεοεκλεγείς βουλευτής έχει πραγματικό ταλέντο στην περιγραφή ενός φόνου. Το παρακάτω απόσπασμα αναφέρεται στην τροχιά της σφαίρας ενός Έλληνα ελεύθερου σκοπευτή που σκοτώνει τον Τούρκο αντίπαλό του:

Το συγγραφικό ταλέντο του Ηλία Κασιδιάρη εντόπισε ο ίδιος ο αρχηγός του, όπως τον ακούμε να λέει στην παρουσίαση του βιβλίου (δείτε το πρώτο βίντεο στο τέλος του άρθρου), απο τα κατά καιρούς διηγήματα που έγραψε στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής, και τον παρακίνησε να γράψει ένα βιβλίο.

Η παρουσίαση του βιβλίου του έγινε τον Ιούνιο του 2010. Μάλιστα, αναφερόμενος στα διηγήματα του βιβλίου του, στο χρονικό σημείο 2:40 του βίντεο, ο Ηλίας Κασιδιάρης θυμάται με χαμόγελο «τις σκηνές που απολαύσαμε στις 2 Φεβρουαρίου του 2008». Εκείνη την ημέρα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε άτομα που διαμαρτύρονταν για τη συγκέντρωση των Χρυσαυγιτών στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Λέει: «δεν έχω δώσει πάρα πολλές λεπτομέρειες για τη μάχη εκείνη, διότι δεν υπήρχε μάχη επί της ουσίας, ήταν μια τρεχάλα με όσα στελέχη ήταν εκεί».

Στην παρουσίαση μίλησε φυσικά και ο αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος είπε για τον ακτιβιστή συναγωνιστή του ότι είναι «ένας πραγματικός λογοτέχνης, μια εξαίρετη γραφίδα», το αντίθετο από ότι «συνηθίζεται» σύμφωνα με τον ηγέτη της Χρυσής Αυγής καθώς οι άνθρωποι που γράφουν βιβλία «είναι τίποτε κουλτουριάρηδες με μούσια, με κάτι γυαλιά πατομπούκαλα, ξέρω γω και τα λοιπά». Αντίστοιχα καλά λόγια είχε για το κοινό που παρακολουθούσε την παρουσίαση του βιβλίου: «Χαίρομαι γιατί απευθύνομαι σε ένα κοινό που μπορεί κάλλιστα και θέλω να διαβάζει ένα βιβλίο αλλά μπορεί συγχρόνως να δίνει τη μάχη του πεζοδρομίου». Και συνέχισε παρουσιάζοντας το δικό τους πρότυπο για τους αρχαίους Έλληνες «σοφούς», που «δεν ήταν κάτι άνευροι ετοιμοθάνατοι» αλλά πρωτίστως «ήταν πολεμιστές» με αναφορά στον Σωκράτη που είχε λάβει μέρος σε επτά εκστρατείες, όπως είπε.

Και για να γίνει κατανοητό ότι η γνώμη του για το βιβλίο δεν είναι υποκειμενική έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν σας ομιλώ ως αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αλλά ως ένας άνθρωπος που έχει διαβάσει πάρα πολλά βιβλία και ξέρει πάρα πολλά από λογοτεχνία. Ως εκ τούτου, η κρίση μου για το βιβλίο θα είναι αντικειμενική»...

Αξίζει να σημειωθεί μια λεπτομέρεια. Στο βίντεο όπως θα δείτε, το μαύρο μπλουζάκι του Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται να έχει στην πλευρά της καρδιάς ένα μικρό σήμα που μόλις διακρίνεται. Σύμφωνα με το jungle-report.blogspot.com, το σήμα αυτό είναι η νεκροκεφαλή των SS, της σκληροπηρυνικής μεραρχίας των Ναζί που αιματοκύλισε την Ελλάδα...

Ποιες είναι οι ιδεολογικές απόψεις του «πραγματικού λογοτέχνη» Ηλία Κασιδιάρη; Παραθέτουμε απλώς το άρθρο του, ένα χρόνο πριν την είσοδό του στη Βουλή (20 Απριλίου 2011), στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» (κάντε κλικ για μεγέθυνση) όπου αποκαλεί τον Αδόλφο Χίτλερ «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή» και «οργανωτή ενός προτύπου κράτους»:

O θαυμασμός που φαίνεται πως τρέφει ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, για τα ιδεώδη του εθνικοσοσιαλισμού, απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Η μπλούζα που φορά έχει το λογότυπο των Βάφεν SS και ανάμεσα στα σήματα διακρίνουμε την σβάστικα, και το λογότυπο της Χρυσής Αυγής:

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο γεωπόνος, λογοτέχνης street figher με τις διαμαντένιες απόψεις για τον αιματοβαμμένο εθνικοσοσιαλισμό και την «στρατηγική ιδιοφυϊα» του Χίτλερ, δεν διστάζει να ποζάρει για την αμερικάνικη εταιρεία Resistance που ειδικεύεται στην εμπορία ρούχων για νοσταλγούς της Βέρμαχτ. Προσέξτε τον Ηλία Κασιδιάρη και δείτε την συμπτωματική ομοιότητα του χαιρετισμού του με την τελευταία εικόνα όπου φαίνεται ο μακελάρης του Όσλο, Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ μα χαιρετά με παρόμοιο τρόπο...

Φωτογραφίες: jungle-report.blogspot.com

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Κασιδιάρη και από κάτω μια προεκλογική συνέντευξή του. Στο δεύτερο βίντεο, παρατηρήστε το αντικείμενο πίσω του που θυμίζει χειροβομβίδα των Ναζί του Β' Παγκοσμίου Πολέμου...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ