Γυμναστείτε ακούγοντας πεντοζάλη και καλαματιανό - iefimerida.gr

Γυμναστείτε ακούγοντας πεντοζάλη και καλαματιανό

γυμναστική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μουσική που συνοδεύει τους καθημερινούς... αθλητές των γυμναστηρίων είναι συνήθως οι τελευταίες μεγάλες ξένες επιτυχίες. Τώρα έρχεται μία νέα μόδα που ονομάζεται Cyba, είναι η γυμναστική υπό τις μελωδίες των Χατζιδάκι και Ξαρχάκου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο γυμναστής Στέφανος Κουζούνης εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα ολοκαίνουργιο μάθημα όπου το ελληνικό στοιχείο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και οι ασκήσεις συνοδεύονται από ήχους ελληνικής παράδοσης. Πεντοζάλης, Καλαματιανός, ακόμη και μελωδίες από εκκλησιαστικούς ύμνους είναι μερικοί από τους ήχους που ακούγονται δυνατά στη διάρκεια του μαθήματος.

Ο ίδιος ο δημιουργός του, περιγράφει το Cyba σαν ένα μάθημα «ορθοσωμικού ελέγχου και ορθοσωμικής συνειδητότητας», ένα σύστημα που αφυπνίζει το ανθρώπινο δυναμικό και μας βοηθά να αποκτήσουμε πλήρη έλεγχο του σώματός μας.

Όσο για την πρωτότυπη και απρόσμενη επιλογή του, να ντύσει μουσικά την έμπνευσή του με ελληνικούς ήχους, ο Στέφανος Κουζούνης μας εξηγεί: «Περνώντας έξω από τις αίθουσες των γυμναστηρίων τα μουσικά ακούσματα είναι ξενόφερτα, ωραία τραγούδια , με δυνατό beat και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε δει και μαθήματα σε άλλες γλώσσες ή σε άλλη θρησκεία.

Στο Cyba πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ελληνική μουσική έχει αδιαπραγμάτευτα διαμάντια, όπως ο Χατζιδάκης και ο Ξαρχάκος και μοναδικούς ρυθμούς όπως τα κρητικά, τα καλαματιανά, τα μακεδονικά αλλά και έξοχες μελωδίες από τους εκκλησιαστικούς ύμνους. Κάθε μάθημα είναι και μια ωδή στην ελληνική μουσική, την ελληνική θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ