Διαβατά: Στήνουν νέα Ειδομένη οι μετανάστες -Εβαλαν σκηνές, άναψαν φωτιές [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Διαβατά: Στήνουν νέα Ειδομένη οι μετανάστες -Εβαλαν σκηνές, άναψαν φωτιές [εικόνες & βίντεο]

Οι μετανάστες έστησαν σκηνές στα Διαβατά (Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δεύτερη μέρα παραμένουν στον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει δίπλα στη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο σημείο δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να εκτυλιχτούν σκηνές χάους. Οι μετανάστες μετέβησαν από χθες στο σημείο ανταποκρινόμενοι σε ψευδές κάλεσμα από το διαδίκτυο που έκανε λόγο για άνοιγμα των συνόρων.

Φωτιά σε χωματερή στα Διαβατά (Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Οι συγκεντρωθέντες έχουν ήδη στήσει τις σκηνές τους και άναψαν φωτιές προκειμένου να διανυκτερεύσουν, ενώ σε παρακείμενο σημείο που έχει μετατραπεί σε χωματερή, ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να επέμβει άμεσα η πυροσβεστική που παραμένει με οχήματα στην περιοχή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πρόσφυγες άναψαν φωτιές στα Διαβατά (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ)

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αρμοδίων να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ελάχιστοι από τους πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες, δέχθηκαν να μεταφερθούν πίσω, στους χώρους φιλοξενίας τους, με ναυλωμένα λεωφορεία από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι πρόσφυγες ετοιμάζονται για την δεύτερη νύχτα στα Διαβατά (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ)
Εκατοντάδες μετανάστες στα Διαβατά (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ)

Το βράδυ της Παρασκευής πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, αποχώρησαν από τον Σταθμό Λαρίσης οι μετανάστες, που είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές από τις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφυγες και μετανάστες έκαναν κατάληψη των γραμμών του τρένου στο Σταθμό Λαρίσης με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στον Σταθμό Λαρίσης και απαιτούσαν να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ διαμαρτύρονταν και ζητούσαν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Οι πρόσφυγες, κάθε ηλικίας, ακόμα και μικρά παιδιά βρίσκονταν στις ράγες του τρένου, και έτσι παρεμπόδιζαν τη διέλευση των συρμών. Το δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης των 23:55 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ