Χημικά και φωτιές στα Διαβατά: Συγκρούσεις προσφύγων με τα ΜΑΤ [εικόνες] - iefimerida.gr

Χημικά και φωτιές στα Διαβατά: Συγκρούσεις προσφύγων με τα ΜΑΤ [εικόνες]

Πρόσφυγες στα Διαβατά -Στο βάθος σύννεφα από τα χημικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους συγκεντρωμένους πρόσφυγες και τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, μετά από λίγες ώρες ηρεμίας, ξεκίνησαν νέες συγκρούσεις μεταξύ των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και των προσφύγων που θέλουν να περάσουν τα σύνορα και να φύγουν από την Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, ωστόσο η ένταση που σημειώθηκε πήρε μεγάλη έκταση.

Χωράφια έχουν πάρει φωτιά και η κατάσταση είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο υπάρχουν 700 με 800 πρόσφυγες.

Σημειώνεται πως έκρυθμη ήταν η κατάσταση και το πρωί της Παρασκευής, καθώς πρόσφυγες πετούσαν τα μωρά τους στα ΜΑΤ για να τους αφήσουν να περάσουν τα σύνορα.

Το καραβάνι των προσφύγων έφτασε στα Διαβατά πιστεύοντας πως άνοιξαν τα σύνορα
Με τα προσωπικά τους αντικείμενα σε σακ βουαγιάζ και βαλίτσες προσπαθούν να οι πρόσφυγες να φύγουν από την Ελλάδα
Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να περιορίσουν την ένταση
Μία μητέρα με τα παιδιά προσπαθούν να καλύψουν τα πρόσωπά τους από τα χημικά
Σκηνές Ειδομένης αναβίωσαν στα Διαβατά -Συγκρούσεις προσφύγων με τους αστυνομικούς

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών κατασκήνωσαν περίπου 600 πρόσφυγες, οι οποίοι κατέφθασαν από διάφορα σημεία της ηπειρωτικής χώρας στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να περάσουν τα σύνορα, ύστερα από ένα διαδικτυακό κάλεσμα που ανέφερε ότι σήμερα Παρασκευή θα ανοίξουν τα σύνορα. Η ένταση δεν άργησε να έρθει χθες όταν οι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ζημιές υπέστη αυτοκίνητο τηλεοπτικού σταθμού, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης καλούσαν τους πρόσφυγες να μην ξεφεύγουν από την νομιμότητα και ανέφεραν ότι «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών».

Σήμερα το πρωί, πάλι, εκτυλίχθηκαν νέα επεισόδια όταν γυναίκες και άνδρες έβαζαν τα παιδιά τους μπροστά επιχειρώντας ένα ντου για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα σύνορα.

Δείτε βίντεο από το voria.gr:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ