Από φήμη στο διαδίκτυο οτι θα ανοίξουν τα σύνορα ξεκίνησαν τα επεισόδια στα Διαβατά - iefimerida.gr

Από φήμη στο διαδίκτυο οτι θα ανοίξουν τα σύνορα ξεκίνησαν τα επεισόδια στα Διαβατά

Διαβατά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών κατασκήνωσαν περίπου 600 πρόσφυγες χθες, οι οποίοι κατέφθασαν από διάφορα σημεία της ηπειρωτικής χώρας στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να περάσουν τα σύνορα.

Ολα ξεκίνησαν μέσα από ένα κάλεσμα στο διαδίκτυο που τους ενημέρωνε πως σήμερα Παρασκευή θα ανοίξουν τα σύνορα.

Οι πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές και άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης ανέφεραν ότι «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών».

Περίπου 600 πρόσφυγες πέρασαν τη νυχτα έξω από το κέντρο των Διαβατών

Κατά τη διάρκεια της νύχτας άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν και διανυκτέρευσαν σε σκηνές στο σημείο, προκειμένου να ξεκινήσουν σήμερα την πορεία τους με κατεύθυνση τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η νέα αυτή κινητοποίηση των προσφύγων, που ξεκίνησε έπειτα από συνεννοήσεις μέσω ομάδας στο Facebook

Νωρίτερα χθες είχαν σημειωθεί επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ζημιές υπέστη αυτοκίνητο τηλεοπτικού σταθμού, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ