ΟΛΠ, Αφάντου, Ελληνικό -Οι επενδύσεις που καθυστερεί το ΚΑΣ - iefimerida.gr

ΟΛΠ, Αφάντου, Ελληνικό -Οι επενδύσεις που καθυστερεί το ΚΑΣ

Οι εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά / Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση του ΚΑΣ να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος ένα μεγάλο τμήμα της πόλης του Πειραιά βάζει φρένο σε μία επένδυση εκατομμυρίων ευρώ από την κινεζική Cosco στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας.

Ωστόσο το παράδειγμα με το στοπ στην επένδυση της Cosco στον Πειραιά δεν είναι το μόνο. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με τις αποφάσεις του έχει αφήσει στον αέρα επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ουσιαστικά μπλοκάρει τους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στη χώρα.

Το ΚΑΣ έβαλε φρένο στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Τα παραδείγματα από τις αποφάσεις-φρένο στις επενδύσεις- του ΚΑΣ είναι αρκετά. Μεταξύ αυτών ΟΛΠ, Αφάντου, Ελληνικό, Σούνιο.

Μία από τις αποφάσεις που έβαλε εμπόδιο σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν όταν ο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κήρυξε τμήμα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ως αρχαιολογικό χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειάστηκαν συνεχείς συνεδριάσεις και ως εκ τούτου να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αξιοποίηση του χώρου και η επένδυση να καθυστερεί.

Το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό -Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα που φρενάρει το ΚΑΣ

Δεύτερη περίπτωση ήταν το φρένο που έβαλε το 2016 στη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου. Η επένδυση ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ σταμάτησε, καθώς το ΚΑΣ χαρακτήρισε αρχαιολογικό χώρο με αποτέλεσμα από το 2016 και ως τώρα να μην έχει γίνει σχεδόν τίποτα.

Ακόμα ένα από τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα, το οποίο απασχόλησε και τον διεθνή Τύπο ήταν η «πόρτα» που είχε ρίξει στο BBC με την άρνηση χορήγησης άδειας για γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.

Ο αρχαιολογικός χώρος στο Σούνιο -Το BBC ήθελε να κάνει γυρίσματα, το ΚΑΣ πάλι έβαζε εμπόδια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ