Προβληματίζει η αναφορά «Μίκρα» που έκανε ο Τσίπρας αντί για αεροδρόμιο «Μακεδονία» - iefimerida.gr

Προβληματίζει η αναφορά «Μίκρα» που έκανε ο Τσίπρας αντί για αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβληματισμό, αλλά και σάλο στα social media προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «αεροδρόμιο της Μίκρας», κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ζόραν Ζάεφ, στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο προβληματισμός πολλών χρηστών των social media έγκειται στο αν ο πρωθυπουργός εσκεμμένα απέφυγε να χρησιμοποιήσει το σημερινό όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία», επειδή βρισκόταν στα Σκόπια. Υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ονομαζόταν «Κρατικός Αερολιμένας Μίκρας», έως το 1992, όταν και μετονομάστηκε. Στη Μίκρα υπάρχει στρατιωτικό αεροδρόμιο (το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέδες), στην οποία ενδεχομένως να αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αν και εκείνη τη στιγμή μιλούσε για τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας. Πηγές του υπουργείου Αμυνας ανέφεραν στο iefimerida ότι ο πρωθυπουργός μιλούσε για το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μίκρας.

Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να αναλάβει «καθήκοντα εναέριας αστυνόμευσης στην περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας». Συνέχισε όμως μιλώντας για τη συμφωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας των δύο χωρών, όταν έκανε λόγο για «αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Για να μην μιλάμε μόνο για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας, ότι αφορά όμως και την τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρν υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων».

Η επίμαχη αναφορά του κ. Τσίπρα στο 51:40 του βίντεο

Η αναφορά του προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στα social media. Δείτε ενδεικτικά κάποιες από τις αναρτήσεις:

Το μέχρι τώρα γνωστό ως αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης , Airport Macedonia (SKG) Greece ,μετονομάζεται από σήμερα απλά σε αεροδρόμιο Μίκρας.
Με "πόνο' και ξεροκαταπίνοντας ,αλλά ,το έκανε.
Ήτανε δίκαιο και έγινε πράξη! pic.twitter.com/alkTpGHgcU

ΤΙ ΕΙΠΕΣ; .... Το αεροδρόμιο Μικρας της Θεσσαλονίκης ;; φοβήθηκες να πεις το Αεροδρόμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης ;; pic.twitter.com/X0j5AaQj2v

Στο μεταξύ, το Αεροδρόμιο Μακεδονίας έγινε Αεροδρόμιο της Μίκρας!
Γεια σου ρε Τσίπρα, να σε χαίρονται όσοι σε ψήφισαν. – αηδία

Η στιγμή που το αεροδρόμιο #Μακεδονία γίνεται αεροδρόμιο #Μικρας
Δείτε καλά την φάτσα αυτού που στέκεται δίπλα στην γαλανόλευκη.

Δεν πρόδωσε μόνο τους Μακεδόνες, αλλά και τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού...
Σήμερα η Μακεδονία, αύριο τι;

Επικίνδυνος#Σκοπια #Βορεια_Μακεδονια pic.twitter.com/bpmCPyTq7n

Τα'χει χασει ο καημενος πλεον,δεν ξερει τι του γινεται.Ακου φοβηθηκε να αναφερθει στο αεροδρομιο Μακεδονιας με το ονομα του,για γελια ειναι ο δολιος. Μικρας

Αδιανόητο: Ο Α.Τσίπρας μετονόμασε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε αεροδρόμιο της «Μίκρας»!

Ξεχάστε τό αεροδρόμιο Μακεδονία ήδη έγινε Μίκρας τό επόμενο βήμα είναι ή ελληνική Μακεδονία σβήνει καί στήν θέση της μπαίνει τό Βόρεια Ελλάδα

Η αναφορά του ΠΘ στο αεροδρόμιο Μίκρας της Θεσσαλονίκης είναι πραγματικά στενάχωρη.... δεν τόλμησε να ξεστομίσει τη λέξη Μακεδονία..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ