Μητσοτάκης για δημοσκοπήσεις: Αν ο κ. Τσίπρας ποντάρει στους αναποφάσιστους, ας προκηρύξει τώρα εκλογές

Την προσοχή του στα ποιοτικά στοιχειά των δημοσκοπήσεων εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά την ανάληψη των καθηκόντων της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ από τη Σοφία Ζαχαράκη.

«Αυτό που κρατώ από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι η διαφορά, αλλά ότι το κεντρικό κριτήριο της ψήφου είναι η οικονομία. Στις 26 Μαΐου θα κριθεί, λοιπόν, ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για να φέρει επενδύσεις και κυρίως να δημιουργήσει νέες δουλειές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για την προέλευση των αναποφάσιστων κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «αν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι ευνοείται από τους αναποφάσιστους, ας προκηρύξει εδώ και τώρα και τις εθνικές εκλογές για να μην ταλαιπωρείται άλλο η χώρα», φανερώνοντας την εκτίμησή του ότι η ΝΔ μπορεί να αντλήσει στήριξη από μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων.

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ανέφερε ακόμη ότι δεν βάζει πήχη για τις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε, όμως, βέβαιος ότι η διαφορά θα είναι ευκρινής και η αποδοκιμασία των πολιτών έντονη. Εκτίμησε ότι υπάρχει βουβή οργή στην κοινωνία που θα εκφραστεί στις κάλπες, καθώς ο κόσμος έχει πάρει αποστάσεις από την κυβέρνηση και την πολιτική της. Αν δεν γίνουν το Μάιο και οι εθνικές εκλογές, τότε, η αντιπαράθεση θα εξελιχθεί σε δύο ημίχρονα, είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «εμείς θα βάλουμε γκολ και στα δύο ημίχρονα».

«Είμαστε πολύ δυνατοί από τη συσπείρωση της ΝΔ, το κόμμα είναι σε εγρήγορση και ο κόσμος περιμένει τις εκλογές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εκτίμησε ότι την επομένη των ευρωεκλογών η ΝΔ θα είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων και ότι θετικά προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί ότι το ΕΛΚ θα καθορίσει τις εξελίξεις και κατά πάσα πιθανότητα ο Μάνφρεντ Βέμπερ θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΕ. Η ΝΔ θα είναι σε ευνοϊκή θέση για να βάλει τα ζητήματα των επενδύσεων, της μετανάστευσης και της απασχόλησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ